Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eestlasi „fašistideks“ sõimanud siin ülesnuumatud tegelased upitatakse venekeelse meedia arvamusliidriteks. Stalnuhhinil on tänu keskerakonnale õpetajakoht juba olemas

-
07.09.2022
Veel üks amps “neetud fašistide” heldusest

Eesti koolijuhid ja meedia kiirustasid väidetega, et Stalnuhhin ühessegi kooli ei kõlba, seal tööd ei saa ja sellele asjale võib „risti peale tõmmata“.

Rus.err teatab, et täna portaali saates esinenud Läänemere gümnaasiumi direktor Deniss Presnetsov ütles, et võtaks Stalnuhhini kohe tööle.

„Presnetsov ütles, et võtaks „probleemideta“ tööle keskerakonnast välja heidetud Mihhail Stalnuhhini, keda paljud koolidirektorid nende sõnul keelduksid tööle võtmast. „Kui ta vastab kvalifikatsioonile, tema vaated mind ei huvita,“ selgitas Läänemere gümnaasiumi direktor.

Siin tuleb täpsustada, et härra Presnetsov on Tallinna linnavolikogu kultuuri- ja hariduskomisjoni esimees ning keskerakonna fraktsiooni liige. Seega ühe käega heidab keskerakond Stalnuhhini välja ja teisega võtab vastu.

Täpsustaks veel, et inimese vaated ning elukohamaa valjuhäälne vaenamine, laimamine ning ajaloo võltsimine on siiski erinevad asjad. Eriti sõja ajal.

Nii et Stalnuhhinil on üks töökoht juba olemas, ka ETV+ selle kanali kaadripoliitikat silmas pidades võtaks teda tõenäoliselt mõne poliitikasaate juhiks.

„Vene“ arvamusliidriks on upitatud ka Eestit ja eestlasi laimanud ja solvanud Filipp Losj, kes esineb täna ETV+ saates „Kes keda?“, kus räägitakse venekeelse elanikkonna sõnavabadusest. Ilmselt pidid kanali juhid arvestama ka meie tähelepanekutega selle kohta, et Yana Toom lausa elab nende stuudios, ja teda täna eetris ei ole, aga see ei muuda midagi, sest sinna tuleb tema nõunikuna tuntud Nikolai Karajev (neitsipõlve perekonnanimi Retškin), kes on tuntud oma Denj za dnjomis ja vene Postimehes avaldatud estofoobsete lugude poolest.

Nii et mida räigemalt sõimad Eestit ja eestlasi, seda rohkem tööd ja sõna saad.

Võimalik ainult Eestis.

Ivan Makarov

NB! Kohe pärast UU uudise avaldamist kadusid ERR-i loost ja videost koolidirektor Presnetsovi sõnad sellest, et ta võtaks Stalnuhhini tööle kohe ja probleemideta.

Tekkib küsimus, kas riigimeedia käitub eetiliselt, lõigates välja inimese poolt välja öeldud seisukoha ja kavatsuse. Kas tegemist on võltsimise, kinnimätsimise ja kustkohast tuli selline korraldus – keskerakonna peakontorist või ERR-i juhatusest? Kuidas see haakub sõnavabadusega ja sellega, et avalikkuse jaoks tähtis informatsioon peab olema avalik?

Kas ERR on antud juhul usaldusväärne ja kui palju sellist tsenseerimist tuleb seal tegelikult ette?