Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallase “venekeelsed eestlased” pidasid Saksa sõjaväekalmistul Z-kunstitundi

-
08.09.2022
Grafiti Lasnamäel.
© Ivan Makarovi foto

Eesti võimupoliitikud jutustavad bõliinasid riigitruudest “meie inimestest”, samas kui needsamad “venekeelsed eestlased” oma impeeriumimeelsust vaos ei hoia.

Ida-Virumaal Ahtmes asuval Saksa sõjaväekalmistul on keegi sodinud mälestusplaatidele sõjasümboolikat, kirjutab Postimees. Ida prefektuuri Jõhvi piirkonnagrupi juhi Margus Murdsalu sõnul märkasid politseinikud kolmapäeva pärastlõunal piirkonnas patrullides, et Ahtme sõjaväekalmistul on punase värviga soditud hauakive ja riste, muu hulgas kantud neile ka agressori sümboolikat: Z tähte ja viisnurka.

Peaminister pigistab paraku silmad kinni ja laulab “kasuliku idioodi” laulu. “Kuulasin, mis teeb venekeelsetele eestlastele haiget ning kus nemad tunnevad ebaõiglust,” vahendas BNS Narvat külastanud Kaja Kallast.  “Mõistes hukka Venemaad, ei tohi me panna oma vene keelt kõnelevaid kaasmaalasi samasse patta. Sõltumata emakeelest elame Eestimaal kõik koos ja peame Eestit oma koduks.”

Ahtmel toimus seega siis lihtsalt kunstitund ja “kunstnikke” ei tohigi Putiniga ühte patta panna?

Ilmselt väidetakse seepeale, et Z-tähti sodivad üksikud ekstremistid, aga muu vene kogukond olevat tulvil armastust Kaja Kallase vastu. Paraku on Z-inimesi kogu vene kogukond täis ja nende hääl kõlab ka riigi toel meedias. Kolumnist Ivan Makarov kirjutab oma “meediasõelades” sellest, kuidas riigikanalis ETV+ ning Postimehe ja Delfi venekeelses ruumis võimendub kõige putinistlikum eestlaste vihkamine.

Kaja Kallas võtab küll vastu auhindu Venemaa-vastasuse eest, aga Reformierakonna juhitav Eesti riik laseb putinismil Eestis vabalt möllata.

Uued Uudised