Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rikkus ei anna häbeneda: Jüri Mõis peab jutte energiakriisist plämaks

-
08.09.2022
Aiabassein
© Scanpix

„Ainult mingi oigamine käib, et mitte midagi ei saa teha. No kuule, kuidas ei saa?“ pahandas ärimees Jüri Mõis Äripäevas. „Pane kamin nurka, varu küttepuid. Võta verandalt küte välja, pane külmale põrandale vaip maha. Ei ole vaja nii pikalt duši all käia ega nii palju ruume kütta,“ loetles ta.

Veelgi enam. Jüri Mõisa arvates on jutt energiakriisist bluff ja pläma. „Muidugi energiahinnad tõusevad, aga seda hirmu mul küll pole, et me Euroopa Liidus külma kätte jääme,“ ütles ta. Näiteks võib Mõisa sõnul Eesti tuleva talve rahulikult puiduküttel üle elada. „Probleem on vaid see, et kütmine läheb kallimaks ca 2-3 korda. Ja kui lähebki, mis siis ikka sellest juhtub?“ küsis ärimees, kes lülitasin basseini kütte välja, mis andis tohutu kokkuhoiu.

Mõis tõi näite ühest ettevõtjast, kes oli kurtnud, et kui eelmine aasta oli tema augustikuu elektriarve 5000 eurot, siis tänavu oli arve 50 000. „No mis? Siis on kulud 45 000 eurot suuremad! Mis summa see ühe ettevõtte jaoks on?“ Ta lisas, et väiksematel ettevõtetel on energiaarved paarituhande juures, ja kui paartuhat eurot on midagi, mis ettevõttele vee peale tõmbab, siis on firmaga ikka kehvad lood küll.

Mõis sõnas, et lisaks energiakriisile ei usu tema ka seda, et maailma tabab Ukraina sõja pärast näljahäda.