Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Anti Poolamets: õiguskantsler demonstreeris oma positsiooni, kõrvutades estofoobist putinisti ja rahvusriigi eest seisjaid

-
08.09.2022
ANTI POOLAMETS

Õiguskantsler Ülle Madise tõestas, et “väärib” oma kohta. “Väärib” seepärast, et vasakliberaalid ja Isamaa liberaalid toetasid tema teist ametiaega täies koosseisus.

Madise erapoolikuse tõendamiseks ei ole vaja palju rohkem, kui allpool olevat ütlust. Tõerääkimine, otsekohesus, kriitika avaliku võimu tegevuse suhtes on tema arvates “halvasti ütlemine”, mis tuleb maatasa teha.

Pole siis ime, et ta valis abielureferendumi ajal punaste poole ja oleks teinud veel omalt poolt kõik, et seda tagavararattana põhja lasta. Nüüd demonstreeris ta selgelt oma poliitilist positsiooni – kõrvutades estofoobist putinisti ja kindlameelseid rahvusriigi eest seisjaid. Ülle Madise jättis ka koroonakriisi ajal rahva kaitseta ning osutus põhiseadusest üle rullijate käepikenduseks. Ülle Madise energia on kulunud tähtsa näoga pseudoprobleemide tõstatamisele, tõsiste probleemide pisendamisele ja mahavaikimisele.

Ärge laske end ametniku kantseliidist eksitada – tegu on järjekordse institutsiooniga, mis ei täida oma erapooletuse kohustust, vaid ideoloogilist tellimust. Võib julgelt öelda, et nn põhiseaduse valvurid tegelevad põhiseaduse väärtõlgendamise ja moonutamisega. Igal juhul ei kaitse nad rahvusriiki, vaid mingit muud moodustist, mitte põhiõigusi, vaid viivad ellu omaenda ideoloogilisi meelisklusi. Kui keegi küsib – “Kuidas me tänasesse olukorda oleme jõudnud?” Võib julgelt vastata – selles on suur roll müüdavatel, arglikel, erapoolikutel, valelikel ametnikel.

Ülle Madise ütles: „Aastaid tagasi, kui nn parempopulism esile kerkis, siis pahandati, et rünnatakse isiklikult, ei arutata teemat, sildistatakse, sõimatakse ja solvatakse avalikult. Hullem on see, et need meetodid on praegu peaaegu valdavaks muutunud. Pea kõigis erakondades on inimesi, kes kasutavad selliseid väljendeid ja üritavad isiklike rünnakutega suruda teistmoodi arvajaid maha.“

 

Anti Poolamets, riigikogu liige (EKRE)