Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): kas sovetlust saab ravida „spießrutenlaufeni“ abil; Kersti Kaljulaid jooksis täna varahommikul ümber Radissoni Okean Elzy solistile järele; Peterburis tulistas vana kommunist püstolist mitut migranti

-
08.09.2022

Ida-Virumaal asuv Saksa sõjaväekalmistu soditi vene sõjasümboolikat täis, teatab täna Postimees.

Hauaplaatidele ja ristidele on joonistatud punased viisnurgad ja vene agressioonisümbolid ehk Z-tähed. Tegemist ei olnud mitte monumentide, vaid üksikhaudadega.

Südametunnistuse järgi tuleks sinna kohale tuua Filipp Losj, Mihhail Stalnuhhin ja mõned teised, ka meediajuhtidest ässitajad ning rakendada sellist asja, nagu spießrutenlaufen. Tegemist ei ole ettepanekuga, kuna südametunnistus on meie mail aegunud mõiste, mis on „uusnormaalsuste“ poolt ühiskonnast ammu välja tõrjutud.

+ + + + + + +

Täna toimub Saku Suurhallis imelise Ukraina rockbändi Okean Elzy kontsert Ukraina toetuseks.

Sellest ansamblist ja selle laulja solisti, rahvuslase Svjatoslav Vakartšuki isikupärasest häälest, hingestatusest ja laulusõnadest võiks rääkida palju, aga põhiline, et see on temperamentsete ukrainlaste hinge vaoshoitud avamine, stiilne ja paljuski euroopalik. Muusik lubas täna laulda ka eesti keeles.

Täna varahommikul Vakartšuk suundus hommikujooksule Radisson Collection hotellist… koos Kersti Kaljulaidiga.

Kaljulaid möönas, et täna ta sõidab Kiievisse ja kohtub seal Ukraina välisministriga, kellel on paraku jalg kipsis. „Seepärast on vahva, et täna mul on võimalus minna jooksule koos Svjatoslav Vakartšukiga;“ ütles Kaljulaid, teravmeelne inimene.

+ + + + + + +

Sankt-Peterburis Suvorovi prospektil toimus tulistamine, mis on tolle kandi jaoks peaaegu et tavaline asi, aga täna avaldas linnaportaal Fontanka üksikasju, mis ei ole sugugi tavapärased.

Neevalinn, nagu ka väga paljud Venemaa linnad ja paigad, kannatab immigrantide pärast, kes on tihtipeale jultunud ja agressiivsed. See on sealkandis omane põhiliselt Kesk-Aasiast ja Venemaa „omast“ Kaukaasiast pärit sissesõitnutele.

Jalgrattur tegi 3-da Sovetskaja uulitsa ja Suvorovi nurgal märkuse linnamaasturi kaassõitjale, sest avatud aknast kostus midagi temperamentset ja väga kõvasti. 20-aastane jalgrattur oli põhimõtteline kohalik ja kohe sai teada, kuidas tema linnas asjad tegelikult käivad: autost hüppasid välja 3 sportlikku mägilast, kes tulid noorele mehele kallale.

Ja siis juhtus midagi sellist, mis on meie Neevalinna kolleegide sõnul viimastel aastatel üsna haruldane: tavaliselt üritavad kõik selliste intsidentide pealtnägijad kiiresti lahkuda, et ise mitte viga saada (Euroliidu maades ka selleks, et mitte saada süüdistust sallimatuses ja rassismis), aga seekord peatus seal veel üks mööda sõitnud maastur, milles oli pensionär oma naisega. 63-aastane juht väljus ja üritas kaitsta külalisi närvi ajanud linnakodanikku. Mägilased küll austavad oma aksakalle, aga kuna tegemist oli venelasega, ei maksnud nende jaoks 40-aastane vanusevahe miskit ja pensionär Vladimir Jevgenjevitš sai oma rahustavate sõnade eest rusikaga näkku. Peksti ka tema konflikti rahustada üritanud naist.

Seepeale võttis pensionär traumapüstoli välja, tegi esimese lasu õhku ja siis avas laustule.  20-aastane Adam sai haava jalga, 16-aastane Hassan – sügavale rinda. Esimene viidi haiglasse, kust ta hiljem põgenes, teine sattus reanimatsiooni. Kolmas, Amidžoni nimeline džigitt, viidi koos laskjaga politseisse.

Selgus, et sissesõitnud pätte tulistas Venemaa Föderatsiooni kommunistliku partei linnakomitee liige. Politsei tuvastas, et tema relv oli nõuetekohaselt registreeritud ja ta ei ületanud hädavajaliku enesekaitse piire. „Õigesti tegi,“ öeldi väljaandele politseist.

Hea oleks, kui meil Eestis ei peaks iga 80-aastane mammi ostma relva enesekaitseks, meil pole veel Rootsi, aga reformierakonna immigratsioonipoliitikaga varsti juba on.

Ivan Makarov