Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

21. sajandil, 31-aastases taasiseseisvunud Eestis ja Reformierakonna valitsedes on au sees ellujäämiskursused

-
08.09.2022
Reformierakonna juhtimisel talvele vastu!
© Erki Evestus

Pole mingi kokkusattumus, et Reformierakonna võimule naastes räägitakse kärpimisest, säästmisest ja vaesumisest – see kõik juhtus ka Ansipi-ajal, mil kümned tuhanded eestlased võõrsile leiba teenima läksid. Kriisidel on küll oma roll, aga samas on Kaja Kallase valitsetav riik euroala vaieldamatu rekordilööja inflatsioonitasemes, kolmekordselt üle euroala keskmisest.

Peaminister Kaja Kallas ise räägib säästlikkusest, tema eks Taavi Veskimägi soovitab viia külmkapi sisu vanemate juurde, Maris Lauri õpetab akende tihendamist, Jüri Mõis soovitab basseinikütte välja lülitada ja vähem möliseda – poliitikud on ühtäkki kõigile eeskujuks.

Säästunipid on popp teema. Sotsiaalmeedias kirjutab loodusajakirjanik Kristel Vilbaste: “Hommik 21. sajandi Eesti kodus – Terevisioon õpetab, kuidas lõhkuda puid, tihendada aknaid, kuidas panna kodus selga kuub, et soojem oleks. Ja õpetab, et alla 21-kraadises toas kohmetavad käed, kuidas reguleerida kütet kõikides tubades miinimumpiirini, ja et ilma ventilatsioonita lähevad alaköetud majad hallitama, kuidas ühiskondlikes ruumides tuleks soe vesi ära kaotada…”

See kõik sünnib tänases Eestis, 31 aastat pärast taasiseseisvumist, Reformierakonna valitsedes ja e-riigis. Võib küll kriise süüdistada, aga miski ei takista elektrihindade alandamist CO-kvootide ja börsilt tagasitõmbumise arvelt ning oma energeetikat arendades; keegi ei saa sundida kaasa minema laastava rohepöördega, ja nii edasi.

BNS vahendab: “Briti uus peaminister Liz Truss esitas neljapäeval plaani külmutamaks kodumajapidamiste tohutud energiaarved kaheks aastaks. Selle sammu eesmärk on leevendada inimeste olukorda praeguses energiakriisis.” Millal teeb Kaja Kallas midagi nii põhjapanevat? Muidugi, Brexit tegi Trussi käed vabaks, Kaja Kallasel on need Brüsseli-köidikutes.

Ei jõutud Reformierakonna juhtimisel viier rikkaima riigi hulka (jõuti Soome tööle), ei jõuta ka “paremini hoitud Eestini”. Küll aga oleme jõudnud ellujäämiskursusteni.

Uued Uudised