Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Autorollo-kogemusega Euroopa Kontrollikotta!

-
08.09.2022
Keit Pentus-Rosimannus viis Autorollo Euroopasse kaasa.
© Uued Uudised

Kunagine peaminister Juhan Parts, kes kodumaal üsna ebapopulaarseks muutus, sai sooja koha Euroopa Kontrollikotta, kust ta vahel kodumeediasse haugatusi teeb – nüüd sokutatakse sinna rahandusminister Keit Pentus-Rosimannust, kes valimisjärgsesse valitsusse ilmselt pääseda ei looda.

Kümne-miljoni-mehe tütrel, Reformierakonna maskotil ja peaministril Kaja Kallasel jagub kaasnihverdaja jaoks kiidusõnu: tema sõnul on Keit Pentus-Rosimannusel suur kogemus riigivalitsemise ja finantsvallast. “Ta on tõestanud end järjekindla finantsdistsipliini nõudlejana nii parlamendi rahanduskomisjonis kui ka rahandusministri töös. Ta on kokku pannud kolm eelarvet ja suutnud kriisiaastatel hoida riigi rahandust rangetes raamides. Mul oleks kahju jääda ilma suurepärasest rahandusministrist, aga usun, et ta on Euroopa Kontrollikotta väga tugev kandidaat, kes teeks seal head tööd ja oleks Eestile väärikas esindaja,“ ütles Kallas.

Eesti avalikkusele on Keit Pentus-Rosimannus teada siiski tema isale Väino Pentusele kuulunud autofirma Autorollo pankrotiprotsessiga, kust “suure kogemusega finantsdistsipliini nõudleja” siiski terve nahaga pääses.

Delfi aga kirjutas veel mullu, 2021. aasta jaanuaris: “Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus ei soovi eriti rääkida oma rollist tema isale kuulunud transpordifirma Autorollo pankroti juures. Autorollo pankrotipesast pärit kirjad heidavad aga valgust sellele, kuidas Pentus-Rosimannus ja tema abikaasa Rain Rosimannus Autorollos asju ajasid.” LOE ISE | Autorollo kirjavahetus näitab Pentus-Rosimannuse seotust

Seega saab järjekordne jamadest terve nahaga pääsenud poliitik sooja koha Euroopa Liidu bürokraatias. Aga ilmselt ongi Eestile kasulik, kui sellised tegelased eemal on.

Praegu on Eesti poolne liige Euroopa Kontrollikojas endine peaminister Juhan Parts. Aastatel 2004-2016 oli Eesti-poolne Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid.

Euroopa Kontrollikoda on üks viiest Euroopa Liidu institutsioonist Euroopa Komisjoni, Euroopa Liidu Nõukogu, Euroopa Parlamendi ja Euroopa Kohtu kõrval. (BNS)