Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ekskoroonaminister Tanel Kiik sätiti Keskerakonna toiduahela kõige rammusama paja juurde – Tallinna abilinnapeaks

-
08.09.2022
Kas tuleb kunagi aeg, mil
© Uued Uudised

Tanel Kiik on meelde jäänud mitte just kõige edukama sotsiaal- ning tervise- ja tööministrina, kelle tööd pandeemia ajal pidevalt kritiseeriti, kuid pärast Kaja Kallase võimuvahetussoolot tööta ja laenuraha tagasimaksevõimeta jäänud noor mees sai nüüd koha korruptsioonipesana tuntud Tallinna linnavalitsuses.

BNS teatab, et Tallinna volikogu kinnitas neljapäeval pealinna uueks abilinnapeaks keskerakondlase Tanel Kiige, kes hakkab vastutama Tallinna linnavara ja transpordikorralduse eest.

Reedel abilinnapeana tööd alustav Kiik ütles, et lubab abilinnapeana töötada kogu pealinna ühtlase ja läbimõeldud arengu nimel nii transpordivaldkonnas, linnavara haldamisel kui ka linnaelanike heaolu ja elukeskkonna parandamisel, teatas volikogu pressiesindaja.

“Pean ainuõigeks soodustada erinevate liikumisviiside arengut, et linnakeskkond oleks ühtviisi roheline ning mugav ja turvaline nii jalakäijatele, kergliiklejatele, ühistranspordi kasutajatele kui autojuhtidele,“ rääkis Kiik.

Volikogu esimees Jevgeni Ossinovski soovis värskele abilinnapeale jõudu uues ametis. “Ootan uuelt abilinnapealt strateegilist nägemust liikuvuse arendamisel lähima kümnendi jooksul,“ ütles Ossinovski. “Vastavalt rahvusvahelistele kokkulepetele ja Tallinna enda kliimakavale peavad transpordiheitmed kiiresti langema ning autostumine vähenema. Selleks peame ehitama uusi trammiteid, uuendama liinivõrku ja muul viisil soodustama autovaba liikuvust.“

Tanel Kiik võtab ameti üle Andrei Novikovilt, kelle viimane tööpäev oli 12. augustil.

Seega võtab Kiik peale edutut heitlust koroonaga üle sama lootusetu lahinguvälja Tallinna linnas, kus keskid ja sotsid arendavad üheskoos kokkujooksnud linnaliikluses rohehüsteerilisi momente, mis muudavad liikluse samuti hüsteerilisemaks.

Kui Tanel Kiik veel siiani korruptsiooniämbrisse astunud pole, siis Tallinna abilinnapeana on tal lootust krimikroonikatesse jõuda.