Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Maaelu hävitava rohepöörde vastu protesteeriva Hollandi põllumajandusminister astub tagasi

-
09.09.2022
Hollandi farmerid blokeerivad traktoritega A35 kiirteed.
© Scanpix

Hollandis esitas tagasiastumispalve põllumajandusminister, kes leidis, et ei ole õige inimene lahendama valitsuse konflikti globalistliku roheagenda vastu protesteerivate põllumeestega.

Esmaspäeval oma tagasiastumisest teatanud Henk Staghouwer ütles, et ei sobi vedama nii olulisi läbirääkimisi valitsuse ja põllumeeste vahel. „Kui ma põllumajandusministri ametis alustasin, siis teadsin, et sektor seisab silmitsi tohutute väljakutsetega,“ ütles Staghouwer. „Esitasin endale küsimuse: kas ma olen õige inimene tegelema ülesannetega, mis ootavad ees põllumajandus-, looduse ja toidukvaliteedi ministrit. Jõudsin möödunud nädalavahetusel järeldusele, et ma ei ole selleks õige inimene. Seetõttu astun tagasi.“

Teade järgnes Staghouweri visiidile Brüsselisse, kus ta pidas läbirääkimisi Hollandi põllumeestele seatud sõnnikukoguste laotamise erandi lõpetamise osas. Hetkel on ainult Taanil, Iirimaal, Flandrial (Belgia) ja Hollandil õigus ületada EL-i poolt kehtestatud ülempiiri, mille järgi tohib sõnnikut laotada vaid 170 kilo hektari kohta.

Uute tingimuste kohaselt peaks see erand lõppema 2026. aastal, mis mõjutab Hollandis umbes 18 000 farmi. Hollandis on sõnniku suuremas koguses laotamine vajalik, kuna sealne maapind on väga savine ja turbarikas. Põllumeestel on võimalik taotleda 10 000 eurost toetust, kuid isegi Staghouwer tunnistas, et selline summa ei kata põllumeeste kahjusid. Ministri tagasiastumist kommenteerinud peaminister Mark Rutte ütles, et austab Staghouweri julget otsust ning et esialgu võtab põllumajandusministri kohustused üle asepeaminister Carola Schouten.

„Rutte ise on vale mees vales kohas, kes hävitab oma vale tegutsemisega Hollandi. Põllumehed on meeleheitel, riik on üleujutatud õnneotsijatega, hollandlastel on kõrid kinni pigistatud ja neile ei anta sentigi 2022. aasta energiaarvete tasumiseks,“ kritiseeris Rutte tegevust Vabaduspartei juht Geert Wilders.

Hollandi põllumehed protesteerivad valitsuse ja EL-i kliimanõuete vastu, mille eesmärgiks on vähendada lämmastikuheidet kümnendi lõpuks 50 protsenti, mis omakorda tähendaks põllumaade vähendamist 30% ulatuses ja maade sundvõõrandamist.

Allikas: Breitbart