Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vene turistid jäetakse piiri taha, aga Valgevenest käib igal nädalal bussiliin Tallinna

-
09.09.2022
Tallinna bussijaam
© UU

Poola, Leedu, Läti piiridel Valgevenega on jätkuvalt eriolukord takistamaks ebaseaduslikke piiriületuskatseid, kirjutas kaitseminister Kalle Laanet. Samas tuuakse Eestisse Valgevenest inimesi ametlikult bussidega.

Uutele Uudistega võttis ühendust inimene, kes nägi 2. septembri ennelõunal Tallinna bussijaamas Valgevenest saabunud autobussi.

„Pilt oli nagu Nõukogude ajal Simferopoli raudteejaamas – suurte veerevate kohvritega venekeelsed slaavi inimesed, sealhulgas palju asiaatliku välimusega mehi, kes käitusid väljakutsuvalt. Harjumatu vaatepilt, kõhe hakkas ja tõmbusin eemale,“ kirjeldas pealtnägija.

Ukraina pagulaste moodi nad ei paistnud. Ta täpsustas, et kust tullakse ja sai vastuse, et Minskist.

Tallinna bussijaamast vastati küsijale, et tõepoolest käib Minski ja Valgevene vahet Eesti bussifirma liin.

VR-Lines koduküljelt saab teada, et bussiliin Minsk-Pärnu-Tallinn ja vastupidi väljub kord nädalas. Sõit kestab 24 tundi.

Eesti, Läti ja Leedu on jõudnud värskelt kokkuleppele selles, kuidas hakata piirama Euroopa Liidu viisaga Vene kodanike sisenemist oma riikidesse.
Välisminister Urmas Reinsalu ütles, et vastav otsus peaks jõudma neljapäeval valitsuse istungile ning Vene kodanikele kehtestatavad uued piirangud peaksid jõustuma septembri teises pooles.

Põhjamaad selle algatusega kaasa ei tulnud.