Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Absurdistanil on lootust normaalseks saada: Rootsi Demokraadid tegid valimistel teise tulemuse

-
12.09.2022
Rootsi Demokraatide liider Jimmie Akesson.
© Scanpix

Rootsis pühapäeval korraldatud üldvalimistel on esialgsete tulemuste kohaselt tõusmas suuruselt teiseks parteiks Rootsi Demokraadid 20,7 protsendi häältega, teatas kohalik meediakanal SVT, kui loetud oli enam kui 94 protsenti häältest.

Esialgsed tulemused annavad praegusele peaministrierakonnale ehk sotsiaaldemokraatidele 30,5 protsendi häältest, millega see on endiselt suuruselt esimene. Konservatiivsed Mõõdukad on kolmandal kohal 19,1 protsendi häältesaagiga.

Niinimetatud puna-roheline blokk on praeguse seisuga saamas 173 kohta parlamendis ja kodanlik opositsioon 176 kohta ehk võitlus on endiselt äärmiselt tasavägine.

Keskvalimiskomisjoni teatel selguvad lõplikud tulemused kõige varem kolmapäeval, kui loetakse kokku viimased eelhääled ja välismaalt antud hääled.

Paremblokk ei ole kunagi varem nõustunud tegema koostööd sisserändevastaste Rootsi Demokraatidega, keda teised erakonnad pidasid seni paariaks. Parempoolsed kaga erkisid juba arvamusküsitlustes sotsiaaldemokraatide järel teisele kohale ja neid toetab umbes viiendik valijatest. (AFP-STT-BNS)