Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Verine vägivald tänavatel sunnib Rootsit leebest immigratsioonipoliitikast loobuma

-
12.09.2022
Valimised Rootsis
© Scanpix

Hoolimata sombusest sügisilmast kogunesid sajad inimesed laupäeval Stockholmi südalinna Sergeli väljakule püstitatud parteitelkide juurde poliitikutega diskuteerima ja oma otsust langetama. Vestlusi, nagu kogu valimiskampaaniat, domineeris ka sel üritusel tugevalt kuritegevuse järsk kasv.

Jõukudevahelised tulistamised on viimastel aastatel eskaleerunud ja levinud üle kogu Rootsi. Võimud on astunud üha jõulisemaid samme, ohjeldamaks vägivalda, mis on viimasel kümnendil viinud riigi tulistamisjuhtumite arvult Euroopa tippu.

Rootsi pühapäevaste parlamendivalimiste lõplikud tulemused ei ole veel selgunud, kuid parempoolsete enneolematu edu võib anda pärast sotsiaaldemokraatide aastaid kestnud võimu valitsusohjad paremblokile.

Ülitasavägiste valimiste järel on parempoolsetel hetkel peaminister Magdalena Anderssoni sotsiaaldemokraatide juhitava vasakbloki ees õhkõrn edu.

Praeguse prognoosi kohaselt saab paremblokk, kuhu kuuluvad Rootsi Demokraadid, mõõdukad, kristlikud demokraadid ja liberaalid, 49,8 protsenti ning sotsiaaldemokraatidest, Vasakparteist, rohelistest Keskparteist koosnev vasakblokk 48,8 protsenti häältest. Hetkel kaotavad vasakerakonnad paremjõududele umbes 47 000 häälega.