Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Bolt sai Lätis maksudest kõrvalehoidmise eest 1,4 miljonit trahvi

-
12.09.2022
Bolti kontor

Läti maksuamet trahvis Bolti sõiduteenuse ettevõtet tulumaksu mittemaksmise eest 1,4 miljoni euroga. Tegemist on teise korraga kui Bolt Lätis maksudest kõrvalehoidumise tõttu trahvi saab, vahendab Läti rahvusringhääling.

Bolt sisenes Läti taksoturule 2016. aastal ning LSMi sõnul algasid kohe probleemid suhtluses Läti maksuametiga. Koostöö ettevõtte ja maksuameti vahel on sestsaadik paranenud.

Läti maksuameti sõnul ilmnes peale auditit, et Bolt jättis maksmata 922 000 eurot ettevõtte tulumaksu, millele lisandus ligikaudu pool miljonit võlgnevuste ja trahvidena.

Läti televisiooni teatel on Bolti varem trahvitud sarnase rikkumise eest ligikaudu 200 000 euro väärtuses, mille osas veel menetlus käib.

Ettevõte on LSMi sõnul ka uue otsuse edasi kaevanud.

Bolti sõnul on ettevõte maksnud kõik vajalikud maksud ning vaidlus seisneb selles, et kuidas ettevõtte tulumaksu arvutada arvestades Eesti ja Läti vahel sõlmitud maksukokkulepet.

Maksuameti otsus näitab ka kuidas eri ettevõtteid erineva äripraktika pärast erinevalt koheldakse. Näiteks Vene ettevõte Yandex lahkus hiljuti Läti turult ilma et oleks maksnud sentigi ettevõtte tulumaksu ning neid Läti maksuameti trahvid ei ähvarda.

Allikas: ERR