Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Elust ja poliitikast”: pinged haridussüsteemis vaikitakse maha

-
13.09.2022
Laadime sisu...

Konservatiivsete naiste saates “Elust ja poliitikast” räägivad Riigikogu liige Helle-Moonika Helme, EKRE volikogu esimees Evelin Poolamets ja Tartu linnavolikogu liige Merle Kivest seekord haridusest, Sanni Marini peolembusest ja ümberistumistest kõrgemate riigiametnike kohtadel.

Pinged haridussüsteemis üha kasvavad, sest ei suudeta leida lahendusi Ukraina laste õpetamiseks ning õpetajate puudusele. Haridussüsteemis on vaja leida rohkem kui 6000 kohta uutele, peamiselt venekeelsetele õpilastele. Saaremaa õpetajate appihüüe võõrkeeltes õpetamise probleemidest on tajutav üle Eesti. Õpetajate piiratud õigused viivad lõpuks läbipõlemisele ning kahandavad elukutse populaarsust.

Naised arutlevad, millist eeskuju annab Indrek Tarand õpetajana. Kas temast võiks saada kampaania „ära joo“ kõneisik? Luubi alla võetakse ka Soome peaministri Sanna Marini suurt tähelepanu pälvinud peod. Kas Soome peaministri pidutsemine on tavaline ajaviide või sai peaministri ameti väärikus kannatada?

‘Saate lõpus küsitakse, kas Reformierakonna valijad lähevad talveks soojale maale, et neid energiakaos ei häiri? Miks ei taheta tarbijale mõistlikku hinnaga elektrit pakkuda? Eesti võiks oma ressurssidega olla üks maailma jõukamaid riike ja pakkuda elektrit 40 euroga MWh, leidsid poliitikud. Ettevõtete kinnipanek viib doominoklotside kukkumiseni – töötuse kasvu ja sellest tulevate järelmiteni. Merle Kivest leidis, et peaksime teenima oma rahva huve, mitte kahjustama end sobimatute euronõuetega. Monika Helme tõdes, et Kaja Kallas loeb Ursula von der Leyeni soove silmist, aga oma kodanikud unustab täiesti. Teemat kokku võttes tõdes saatejuht Evelin Poolamets, et praegune energiapoliitika pole muud, kui rahva teadlik vaeseks tegemine.