Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Mart Helme Isamaale: võtke ennast kokku, ärge minge liberaalidega kaasa

-
13.09.2022
Mart Helme

Riigikogu liige Mart Helme kutsus eilsel riigikogu istungil alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse muutmise seaduse eelnõu teisel lugemisel Isamaad mitte minema kaasa sotside ja Reformierakonnaga ja otsustada ise.

Mart Helme: „ Ärge palun minge liberaalidega koos seda teed, mida ma lugesin praegu just Facebooki postituses, mille on teinud teie erakonna minister Riina Solman, kus ta räägib nõretavalt sellest, kuidas me kõik peame lõpetama laristamise ja minema üle kokkuhoiurežiimile, elama jahedamas toas, käima vähem duši all ja nii edasi.

Kallid sõbrad, see ei ole ju see, mille eest me oleme väljas siin. Me oleme väljas siin selle eest, et Eesti rahval oleks heaolu tagatud, julgeolek tagatud, elekter tagatud. See üleskutse, et oleme kõik tagasihoidlikumad – elame külmas, elame pimedas, elame näljas, on ju Põhja-Korea.

Oi, kui palju ma olen kuulnud reformierakondlaste suust, kuidas EKRE tahab teha Eestist Põhja-Koread. Miks te räägite sellist juttu? Te ise teete praegu Eestist Põhja-Koread! Elame külmas, elame naljas, elame pimedas, sest Putin on alustanud sõda. Kuulge, Putin ei ole ära võtnud meie põlevkivi. Putin ei ole ära võtnud meie elektrijaamu. Putini ei ole põhja lasknud meie elektrisüsteemi. Miks te sellist imelikku juttu räägite?

Võtame laiema pildi. See on ju täpselt see, mida me näeme liberaalses Lääne-Euroopas igal pool. Šveitsis kutsutakse üles koputama naabrite peale, kelle tuba on soojem kui 19 kraadi. See on ju Natsi-Saksamaa, kus öeldi, et tule ja koputa, kui su naaber on juut, kes varjab ennast. Hollandis tahetakse, et inimesed üle viie minuti duši all ei oleks. Holland toidab kümneid ja kümneid miljoneid inimesi oma põllumajandustoodanguga ja nüüd tahab selle hävitada. Paneme kinni, sest rohepööre on niisugune.

Kas mõistus on kusagile magama läinud või? Ainult mingid ideoloogilised stambid on need, mida peab korrutama. Ja kui kuskil keegi Ursula von der Leyen ütleb, et sõbrad, rohepööre on maailma kõige tähtsam asi, siis meie kaagutame järele.

Ja vaat, et me ei muutuks Põhja-Koreaks, lugupeetud Isamaa, võtke ennast kokku. Ma ei mõnita teid. Te olete lõppude lõpuks meie kõige lähemad mõttekaaslased siin saalis ja Eesti poliitikas tervikuna. Võtke ennast kokku ja ärge laske šantažeerida ennast Reformierakonnal. Reformierakond sõitis teist üle, nagu tankiga, protseduure rikkudes, toimepiirangut rikkudes. Muide, lugege Evestuse artiklit täna ERR-is, kus ta väga tõsiselt seab kahtluse alla selle protseduuri, kuidas Keit Pentus-Rosimannust tahetakse määrata kontrollikotta. Lugege! Väga kaalukas ja üldsegi mitte EKRE poolt kuidagi mõjutatud ega ekremeelne inimene ei ole seda kirjutanud. Ajage selg sirgu!

Lõppude lõpuks selle rumala ja tegelikult meile väljastpoolt imporditud ideoloogia ja maailmavaate tõttu, mis on kogu aeg rääkinud, kuidas meie, vaesekesed siin, peame tasakaalustatud riigieelarvet praktiseerima, oleme jätnud kõik head ajad kasutamata, ajad, kus oli laenukraanid lõpmatuseni lahti, praktiliselt null intress oli, oleks võinud ehitada teid, sildu. No Pärnus, näed, osteti üles teid.

Või ostsite teie üles, ma ei tea. Silla ehitusega, viie miljoniga, mis on jälle häbiväärne, sõbrad, häbiväärne mõjuvõimuga kauplemine. Piinlik, Isamaa. Ärge olge sellised.

Kõik need võimalused jäeti kasutamata, sest meil ei ole vaja võtta võõra võlga. Võlg on võõra oma. Kõik need rumalad jutud sellest, kuidas me ei saa jätta oma lastele eelarvet, arveid, mida nemad peavad tasuma. Aga me ei jäta neile ka neidsamu sildu, teid, ühiskondlikke hooneid.

Me ei aidanud riiklikku hoolekandevõrgustiku arendada. Ärastasime ära. Ei aidanud oma puuetega inimesi, ei aidanud oma viletsaid, sest meil ei olnud kunagi raha. Ja nüüd, kus inimesed on hädas, unustage ära, et teil on kuluhüvitis. Unustage ära ja minge võtke 70-80-liitrine paak täis kütust, vaadake, mis see arve on. Ja kui teie palk on mingisugune, ma ei oska öelda, 1000 või 1200 eurot. Mõelge, mida tunneb inimene, kes käib kusagilt 30 kilomeetri kauguselt tööl, 50 kilomeetri kauguselt tööl. Mida ta tunneb? Missugust viha tekitab temas. Ja kui ta siis loeb ja kuuleb, et Isamaa võttis sisuliselt tagasi eelnõu, mis langetaks aktsiise, siis ta vihastab.

Ühesõnaga, ma ei mõnita teid, ma sõna otseses mõttes palun teid. Lõpetage need poliitilised mängud, lõpetage enda müümine, lõpetage enda terroriseerida laskmine Reformierakonna poolt. Ajage selg sirgu ja teeme selle eelnõu ära.“