Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kui Pentus-Rosimannus pääseb Euroopa Kontrollikotta, jääb üle ohata: mida sealt ikka tahta, see on ju endine Nõukogude Liit

-
14.09.2022
Reformierakonna sahkerdamise raudvara: Keit Pentus-Rosimannus ja Jürgen Ligi, Autorollo ja “mahamagatud” rahapesu.
© Uued Uudised

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse esitamine kandidaadiks Euroopa Kontrollikotta on toonud kaasa suure skandaali ja tema sinnapääs tooks Eestile olulise mainekahju, sest vastavad otsused polnud läbipaistvad.

Juba rahandusministri Autorollo-taust heidab temale varju, sest Pentus-Rosimannus tundus lõpuks sealt välja vingerdanud olevat, kuigi kahtlused tema osaluses on ilmsed ja sellest kirjutas Delfi alles mullu.

Samas paistab silma see, kuidas reformierakondlasest poliitiku ümber on tekkinud kohe ringkaitse. Riigisekretär Taimar Peterkop ütleb, et rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse esitamine Euroopa Kontrollikoja liikmeks oli õiguspärane. “Formaalselt ei ole tegemist toimingupiirangu rikkumisega. Sisulisest poolest oli olemas poliitiline tahe esitada Keit Pentus-Rosimannus kontrollikoja liikme kandidaadiks,” sõnas Peterkop.

Riigikontrolör Janar Holm leidis ERR-is, et tegemist on otsustusprotsessiga, kus riigikontrolöril on roll öelda, kas antud inimese ettevalmistus ja ka kvalifikatsioon on sobiv. “Jah, on sobiv,” sõnas ta vastuseks saatejuhi arvamusele, et asi näeb halb välja.

Keskerakonna esimehe Jüri Ratase sõnul aga soovis Reformierakond rahandusminister Keit Pentus-Rosimannust nimetada Euroopa Kontrollikoja liikmeks juba eelmise valitsuse ajal.

Keit Pentus-Rosimannuse puhtakspesemine käib seega suure hooga, kuid juba see fakt, et rahandusministri kandidaadiks seadmine tõi kaasa sellise skandaali, peaks olema aluseks tema kandidatuurist loobumiseks – muidu läheb Euroopa Kontrollikotta inimene, kelle taust on korruptsioonihõnguline ja esitamine skandaalimaitseline. Ei maksa arvata, et seda Euroopas ei märgata.

Aga arvata võib, et Keit Pentus-Rosimannus pääseb sooja koha peale, sest võimul on ju sahkerdaja-erakond, kellele avalik arvamus ei lähe vähimalgi määral korda. Euroopas aga vangutatakse pead: Ida-Euroopa ja endine Nõukogude Liit, seal käivadki asjad nii.

Kolmapäeval ütles Mart Helme Riigikogus: “Kandidaadil kontrollikotta peab olema laitmatult puhas renomee, kuid Keit Pentus-Rosimannusel seda pole.” Sellele võib lisada ühe kommentaari: oma rahakoti lähedusse teda ei laseks!

Uued Uudised