Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti lasteaedades käib hoogne venestumine, mida soodustab ka ukrainlaste saabumine

-
14.09.2022
Lasteaiad muutuvad “detski sadideks”. Pilt on illustratiivne.
© UU

Eesti on niigi venestunud, kuid ukrainlaste saabumisega läheb asi vaid hullemaks, seda eriti haridussüsteemis, kus hakkab vene keel vohama nii venekeelsete laste rohkuse kui ka eestikeelse haridusvõimekuse puudumise tõttu.

Nii vihjab üks anonüümseks jääda sooviv inimene: “Meie noortel jõudis lapsele lasteaia järjekord kätte ja laps peaks minema Tartu lasteaeda Annike. Nüüd tuleb välja, et selles rühmas on vaid kaks eesti emakeelega last, teised on venekeelsed. Rühma üks kasvataja ei oskavat ka eesti keelt. Sõimerühmas on kokku 16 last ja kolm õpetajat. Täitsa pekkis… Uue elukoha järgselt saaksid nad lapse panna lasteaeda Tripsik, aga selleks tuleb eelmine koht üles öelda ja alles siis saab lapse uude lasteaeda järjekorda panna.”

Vihjeandja soovitab ka vaadata kõnealuse lasteaia töötajate nimekirja ja selles on 47 vene nime üheksa eestipärase nime vastu, mõned nimed aga viitavad segaperedele.

Kuidas sellist vene keskkonda ülikoolilinnas ka ei seletataks, on lood eestlaste jaoks ülimalt täbarad ja ukraina laste saabumine teeb asjad vaid hullemaks, sest vene keel on keel, mida oskavad ka ukrainlased ning eesti keele õpetamine muulastele on takerdunud nii õpetajate puudumise kui üldise eestlusvastase riikliku poliitika tõttu Reformierakonna valitsemise ajal.

Eestis on levimas ka see, et eestlased viivad oma lapsed venestuvatest lasteaedadest ja algastme koolidest minema eestikeelsemasse keskkonda, mis tähendab riikliku hariduspoliitika põrumist.

Uued Uudised