Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaministri “järeleaitamine” Narvas: huvihariduse hinnad piirilinnas tõusevad

-
14.09.2022
Narva linnas kerkisid huvihariduse hinnad kohe pärast ministrite külaskäiku. Pilt on illustratiivne.
© UU

Kui võimupoliitikud räägivad mingil koosolekul oma suurtest tegudest, järgneb tavaliselt mingi vastupidine protsess, nagu hetkel Narvas.

Alates 1. oktoobrist tõuseb Narva munitsipaalsete kultuuri-, spordi- ja huvikoolide asutustes õppe- ja osutatavate teenuste tasu keskmiselt 2,20 eurot ehk 20 protsendi võrra kuus ning see sundmeede on seotud kommunaalteenuste hindade tõusuga.

Narva kultuuriosakonna all on 8 vabaajaasutust: Narva kultuurimaja Rugodiv, Narva spordikeskus, Narva spordikoolid Paemurru ja Energia, kunstikool, muusikakool, laste loomemaja ja Narva noorte meremeeste klubi. Seoses kommunaalteenuste ja kütuse hindade tõusuga on sellega kaasnevate kulude osaliseks katmiseks kavas suurendada vabaajaasutuste tulubaasi, tõstes neis võetavat õppetasu ja tasusid osutatavate teenuste eest.

Valitsuse liikmed aga on varem maalinud ilusaid pilte helgest tulevikust ja kiitnud ennast tehtu eest.

“Mis on veel oluline ja millest oli ka juttu Narva volikogu liikmetega, on see, et me kogu selle kolmekümne aasta jooksul, mis Eesti on olnud iseseisev, oleme me väga palju investeerinud Ida-Virumaa tulevikku. Ma ütlesin ka seal Narva volikogu liikmetele, et kui ma käin üle Eesti kuskil, näiteks Kagu-Eestis, siis väga palju on etteheiteid seoses sellega, et kuulge, teie keskendute väga palju just Ida-Virumaale ja teised jäävad vaeslapse ossa. Aga tõesti see nii on, et me oleme pidanud oluliseks, et Ida-Virumaad tuleb järele aidata. Näiteks, ka õiglase ülemineku fond on suunatud ainult Ida-Virumaale, selleks et siia meelitada töökohti. Aga see nimekiri sellest, kuidas Narva on aastate jooksul arenenud, on väga pikk,” rääkis Kaja Kallas 8. augustil Narva volikogu ees esinedes.

Kultuuriminister Piret Hartman kohtus 26. augustil visiidil Narvas kohalike haridus-, kodanikühiskonna- ja kolmanda sektori eestvedajatega. Kohtumisel arutati, kuidas tugevdada kohalikku kultuuriruumi ning toetada kodanikuühiskonda. “Ühise riigiidentiteeti loomiseks on vaja Ida-Virumaale tuua rohkem nii järjepidevalt toimivaid kultuuriüritusi kui ka kogukonnaprogramme, luua ühtset kultuuriruumi,” väitis minister.

Huvihariduse kallinemine kindlasti neile eesmärkidele kaasa ei aita. Ministrite sõnad olid vaid suusoojenduseks öeldud.

Uued Uudised