Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Rahvas maksab kinni Siret Kotka üüri, kuid investor-poliitik ise omas Tallinnas samal ajal mitut korterit

-
14.09.2022
Siret Kotka
© Uued Uudised

Toetus kaotav Keskerakond ei suuda oma käekirja muuta ning nende liikmetele ajab üks probleem teist taga. Enne läheb issanda päike looja, kui kõiki viimase aja jamasid jõuab üles lugeda, piisab kui nimetada Mailis Repsi, Yana Toomi, Mihhail Stalnuhhinit või Martin Repinskit.

Nüüd, mil Keskerakond tuli Toompeale kõrgete energiahindade vastu meelt avaldama, kargas avalikkuse ette riigikogu liikme Siret Kotka skandaal, kes näib olevat oma endise abikaasa hea õpilane.

Eesti Ekspress kirjutab, kuidas Siret Kotka lasi maksumaksjal Tallinnas elamiseks üürikorterid kinni maksta, samas kui talle endale või tema firmale kuulus pealinnas mitu korterit, mida ta tulu teenimiseks välja üüris. Kokku oli tal neid Tallinnas neli, kolme omas ta eraisikuna ja üht läbi talle kuuluva ettevõtte.

Kui J. Vilmsi 31 asuva korteri ostis Kotka 2016. aastal, sama, mille ta praeguseks on endale alles jätnud, siis ülejäänud kolm ostis ta 2020. aasta augustis, vahendab ERR.

Praeguseks on müügis ka kinnisvarainvestorist poliitiku Kadrioru korter. Kõik kolm ülejäänud kinnistut müüs Kotka tänavu augustis, ehk korterid olid tema omad umbes kaks aastat. Teatavasti ei saa investeerimiseks soetatud korterit enne kahte aastat edasi müüa.

Kas Kotkale kuuluvas neljas korteris ka viimastel aastatel keegi sees elas ja kuidas elamise eest tasuti ei ole lõpuni selge, sest Kotka pärast Ekspressi artikli ilmumist ei ole soovinud rohkem meediaga suhelda, kirjutas ERR.

Kotkale kuulub muuhulgas Forton Apartments OÜ, mis põhitegevusena tegeleb enda või renditud kinnisvara üürileandmise ja käitusega. Kaks aastat tagasi, Kotka kinnisvarainvesteeringutega samaaegselt, asutatud ettevõte kinnisvara ei oma ega ole seda varem omanud. Ettevõte tegi näiteks möödunud aastal 24 927 euro suuruse käibe juures 14 042 eurot kasumit. Põhivara ettevõttel ei olnud.

Kas Forton Apartments tegeles Kotkale kuuluva kinnisvara rentimisega, ei ole võimalik ettevõtte majandusaasta aruandest välja lugeda, kirjutab ERR.

Nii seaduse kui ka riigikogu kodukorra järgi oli kõik korrektne, sest eluaseme hüvitist on õigus saada rahvasaadikul, kes rahvastikuregistri andmete järgi elab väljaspool Tallinna ning Harku, Jõelähtme, Kiili, Rae, Saku, Saue ja Viimsi valda.

Ametlikult Lääne-Virumaal Väike-Maarja vallas elaval Kotkal tõusis tänavu aprillis palk 5477 euroni, ning tal on õigus saada sooviavalduse alusel eluasemekulude hüvitamiseks iga kuu kuni viiendik riigikogu lihtliikme palgast. Riigikogu kantseleil pole õigust keelduda eluasemekulude hüvitamisest isegi siis, kui saadikul on pealinnas mitu korterit.

Keskfraktsiooni meedianõuniku Andres Kalviku hinnangul on Kotka näol tegu ettevõtliku inimesega ning polevat midagi halba, kui riigikogu liige laseb riigil oma eluasemekulud kinni maksta isegi juhul, kui need korterid oleksid ärilisel eesmärgil välja üüritud.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimees, keskerakondlane Siret Kotka ise rõhub sellele, et ta on üksikema ja ta püüab oma skeemitamisega ahistaja eest peituda.

Kotka kommenteeris sotsiaalmeedias seda jama järgmiselt: „Kahju, et pean eraelulist teemat avalikult korduvalt selgitama, aga mõistetava avaliku huvi tõttu seda siiski teen. Omasin tõesti Tallinnas kortereid, kuid neis elada olnuks minu jaoks ohtlik. Nimelt saab igaüks soovi korral e-kinnistusraamatu kaudu teavet korteriomandi kohta ja nõnda leidnuks ahistaja minu elukoha kerge vaevaga. Olen varemgi kinnitanud, et tundsin hirmu ahistava jälitamise tõttu ning sel põhjusel pidin enese ja oma poja kaitseks kolima üürikorterisse, mille aadressi ma ei avalda. praktilises elus seda aktsepteerib.“

Veel lisab ta, et üürikorter pole kodu. Kas siis need tuhanded inimesed, kes hambad ristis igakuist üüri tasuvad, on preili poliitiku arvates kodutud?