Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Randpere reageerib kutsele „idioot!“; putinism tuleb ja tapab, savisaarlus tuleb ja röövib; välisagent Toom saaks Venemaal 1 miljon rubla trahvi või kriminaalkaristuse; Krimmis arreteeriti pulmalised üheainsa ukraina laulu eest; eesti rocki ajaloo pikim kohtuprotsess kestab veel; kalamees sai kahvaga kätte noakangelase

-
14.09.2022
Gerli Tali foto

Tänasel valitsuse infotunnil Riigikogus esines avaldusega Valdo Randpere, kes rääkis, et koridoris olles kuulis, kuidas keegi saalis vaikselt lausus sõna „idioot“. Randpere reageeris koheselt sellele kutsele ja jooksis saali. Kindlasti reageeriksid kutsele ka tema fraktsioonikaaslased, aga neid ei olnud isegi koridoris mitte.

+ + + + + + +

Täna, kui keskerakonna seis tundub täiesti nutune, kui suurima partei reiting muudkui langeb, kui sealt on välja visatud küll üks juba avalikult märatsema hakanud rašist, aga on jäänud sadu samasuguseid, kui erakonna juhil on toimunud isiksuse kahestumine ja ta on riigikogus üks inimene, aga joostes majast välja hetkega teine, kes protesteerib tolle esimese vastu, kuigi mõistlikum oleks anda peegli ees iseendale molli, on saabunud hetk, kui me kõik peame olema suuremeelsed ja tunnustama keskerakonda vaieldamatute integratsioonisaavutuste eest.

Eriti munitsipaaltasemel ei loegi enam keskerakondlaste rahvus, sest kõik nad hääletavad üksmeelselt eesti keele vastu ja on omavahel seotud korruptsiooni ühendava tsemendiga, nagu bandiitide jõugu liikmed ühiselt sooritatud kuritegudega. Ja kes ei korrumpeeru ja segab teistelgi seda tegemast, sel pikka pidu ei ole, ja ta peab otsima endale teise töö või erakonna. Isegi nii tugev isiksus nagu Raimond Kaljulaid ei pidanud selles seltskonnas enam vastu, sest tegemist on korraliku inimesega.

Suur Edgar on sepistanud imemõõga, mille üks tera pool koosneb põletatud savist ja teine karastatud terasest, mis kõiki füüsikaseadusi eirates ei lähe katki isegi vastu eestlaste tammepäid ja seaduste raudset karkassi aastakümneid tagudes.

Sellest erakonnast äsja (lõpuks) eestlaste fašistideks sõimamise eest väljaheidetud liige on aastakümneid tuimalt vaenanud Eestit ja jultunult liisinud maasturi kuluhüvitise eest, mitte omades sealjuures juhilube. Selle erakonna ainus eurosaadik esindab Euroopas isegi mitte siinsete, vaid kogunisti Venemaal elavate Vene kodanike ja nende Suure Juhi huve, laimates Eestit ja nõudes meie riigi vastu sanktsioone, aga Jüri Ratas pajatab rahvale silma vaadates, et kõik on õige ja peabki nii olema.

Tahame – maksame oma ühe küna eest teise ette hüppavatele ametnikele lisaks veel ka kolmekümnetuhandelisi hüvitisi, värvime kõik pealinna tänavad punaseks, tänu millele saab Tallinna lahes püüda imelisi punast karva Ninasarviku näoga ümarmudilaid. See kindlasti meelitab Eestisse meeletul hulgal rikkaid kalamehi eesotsas legendaarse Rex Huntiga ja me elame autodest puhtaks löödud linnas nagu jalakäijatest kalamaiad kuningakassid.

Värskem näide: Õhtuleht teatab, et riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon sai vihje, et Lääne-Virumaal Väike-Maarjas sissekirjutust omaval Siret Kotkal (42) on Tallinnas mitu korterit, kuid ta ise elab üürikorteris ja laseb riigikogu kantseleil oma eluasemekulu hüvitada. KUUE AASTAGA 50 000 eurot: „Mul on pangalaen ja ma kasvatan üksinda last,“ põhjendab poliitik Siret Kotka, miks peab maksumaksja tasuma tema üürikorteri kulusid.“

Arusaadav, et riigikogulase palga, kuluhüvitise ja kolme Tallinna korteri väljaüürimise raha eest ei saagi ühele lapsele süüa ja vihikuid osta, sest ministripalka saanud Mailis Repski pidi ministeeriumist koju igasugust pudipadi tassima, et keegi kodustest skorbuuti ei jääks. Tunnen kaasa. Koristaja või müüja palka saavad kinnisvaratud paljulapselised emad on nende mõlemaga võrreldes kindlasti eelisseisuses.

Savisaarluse kõrgeim vorm – repinsklus – levib selles erakonnas nii õhu kaudu kui ka lähikontaktselt. Mida siin veel saaks lisada. Ainult ahvirõugeid.

+ + + + + + +

Europarlamendis Venemaa huve esindavat ja seal Eestit ründavat keskerakondlast Yana Toomi ajas vihale eile ilmunud vene Postimehe ajakirjaniku Pavel Sobolevi üksikasjalik kriitika Toomi tegevuse kohta. Täna vastas raevunud Toom looga, mille pealkirjas tõmbab ta paralleele Eesti poliitika ja vargaseaduste vahel. Loomulikult ei puudunud Toomi vastuses ka tema lemmiksõna „durak“ (дуракоустойчиво).

Loo pealkiri on „Tahan, et minu riik elaks seaduse, aga mitte vargaseaduste (по понятиям) järgi“.

Eesti ei ole Yana Toomi riik, sest tema kodakondsus on saadud inetul teel – tema enda ema nõudmisel ja olematute teenete eest. Oma riigi vastu sõja ajal ei sepitseta ja selle korda ei võrrelda Putini terroririigis käibel olevate kurjategijate tavade mõistega. Toom pole mitte mingi eesti kodanik, ta on EV kodaniku paberitega putinlane ehk keskerakonna ja Jedinaja Rossija sobingu ühiskondlikult mürgine produkt.

+ + + + + + + +

Krimmis said karistatud kuus pulmalist, kuna peol kõlas ukraina „natsionalistlik“ laul.

Nagu teatab RIA Novosti viidates Bahtšisaraiski rajoonikohtu pressiteenistusele, restorani omanik sai 15 päeva aresti, DJ ja tantsijanna – igaüks 10 päeva vanglat, peigmehe ema – 5 ööpäeva aresti, pruudi ema sai 40 tuhat rubla trahvi, restorani omaniku naine – 50 tuhat.

Kui seal oleks Toom, küll ta alles kaitseks oma kaaskodanikke!

Muide, Venemaa Föderatsiooni Gosdura hakkas menetlema seaduseelnõu inoagentide tegevuse karistamise karmistamisest. Neid hakatakse trahvima kuni 1 miljoni rubla ulatuses või kriminaalkorras. Seaduseelnõu autorid on riigidura „välisriikide Venemaa Föderatsiooni siseasjadesse sekkumise faktide uurimise komisjoni“ liikmed.

Toom on Eestis kõigi Venemaal kehtestatud tunnuste kohaselt välisagent.

+ + + + + + +

Jätkub eesti rocki ajaloo ilmselt pikim kohtuprotsess, millest on päris palju ka kirjutatud, kuid lõppu pole näha.

Asja iva: ühel päeval avastas ansambli Vanemõde igiliikur, trummar ja mänedžer Andrus Kerstenbeck, et ei saagi enam seda nime kasutada, kuna kolm kunagist ansambli liiget (kaks neid hilisematest koosseisudest) patenteerisid selle nime endale. Kerstenbeck on käinud kohtuteed, aga tulemusteta. Hiljuti naljatas ta telefonis, et olukord on absurdne – mingid saja-aastased protsessivad olematu bändi nime pärast…

Ammuste asjaolude väljaselgitamiseks on kohus nüüd nõudnud küsitluse läbiviimist, nii et ka teie saate võtta osa eesti rockmuusika ajaloo kirjutamisest ja ehk ka legendaarse bändi taassünnist, mis võtab teilt 10 sekundit aega:

Kaubamärk “Vanemõde” seostamine (google.com)

+ + + + + + +

Nagu teatas äsja Venemaa siseministeerium, ründas Novgorodi oblastis autoomanikku noaga relvastatud pätt, kes röövis mehe maasturist 40 tuhat rubla. Autoomanik põgenes garaaži ja tuli sealt välja suure kalamehe kahvaga ning püüdis sellega ohtliku kurikaela kinni. See video on vaatamist väärt:

https://www.fontanka.ru/2022/09/14/71653766/

Ivan Makarov

Kirjandust: ВАНЕМЫДЕ – EX-PRESSA история советской рок-музыки

Рок-группы СССР, советский рок, rock in USSR, рок-группы 80-х (gruppasssr.ru)