Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hädatapuvalitsuse luik, vähk ja haug

-
15.09.2022
Hädatapuvalitsus

Nähes, kuidas alles jaanipäeva paiku Reformierakonna, Isamaa ja sotside vahel vaevaga kokku klopsitud hädatapuvalitsus kobarkriisis juba enne mihklipäeva omavahel tõmbleb ja jageleb, pole imestada, et elu Eestis suure kolinaga allamäge kihutab.

Alles mõned päevad tagasi hurjutas peaminister Kaja Kallas avalikult valitsuse pressikonverentsil oma valitsuspartnerist ministrit. Nõnda kordub täpselt sama, mis toimus Reformierakonna ja Keskerakonna vahel eelmise valitsuse viimastel kuudel.

Eilses saates „Otse Postimehest“ ütles Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder omakorda, et kui sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (Reformierakond) ei saa koalitsioonileppes otsustatud perehüvitise eelnõu lahendatud ja otsib kunstlikult erinevaid takistusi, siis ei pea Riisalo olema üldsegi minister. Õieti ütles ta, et ei pea olema ilmtingimata minister, elus on ka teisi valikuid.

Täna ja homme kogunevad ministrid Vihulasse, et kauni mõisa paksude kivimüüride varjus järgmise aasta eelarvele punkt panna. Seal tahavad sotsid lagedale tulla uue riigikaitsemaksuga.

On öeldud, et sealt enne välja ei tulda, kui asi on purgis.

Riigieelarve põhiteema on palgatõus ja seal läheb partnerite vahel õige tuliseks. Nii, et pole selge, millal nad Vihulast üldse tulema saavad.