Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

GRAAFIKUD Kaja Kallas valetab Euroopa energiahindade kohta

-
15.09.2022
Lubadused on reaalsusest kaugemal kui Kuu Maast.
© UU

Kolmapäevases infotunnis ütles peaminister Kaja Kallas: “Aga tuues näite sellest, et tegelikult 22 riigil Euroopas on elektri hind kõrgem kui meil, siis seda lihtsalt illustreerimaks, et see ei ole mitte ainult Eesti probleem, vaid see on kogu Euroopa probleem.”

Alljärgnevalt mõned graafikud, millest esimese kohta kirjutab poliitikavaatleja Taivo Sepp: “Elektri ja gaasi hinnad Euroopa linnades. Kas näete mis on hind praegu Varssavis? Ja mis on hind rohehullus Berliinis? Ärge jah valige konservatiive. Poolakad valivad. Mis arvate, kelle tooted tulevad siia siis, kui siin on ettevõtlus Euroopa turult välja surutud? Ja kui tõsiselt saab enam võtta Kaja Kallase juttu sellest, et kõigil on sama raske ja meil pidi olema isegi parem kui teistel?”

Tallinna esimesel graafikul küll pole, aga elektri osas on näha, et vahed erinevate riikide lõikes on kuni kolmekordsed. Järgnevad graafikud, kus Tallinn on olemas, näitavad samuti olulisi vahesid, mis sõltuvad tõenäoliselt just riiklikust energiapoliitikast ning Eesti on hindade “kõrgliigas”.

“Veel gaasi ja elektrihinnad Euroopa linnades. Siin on ka Tallinn kenasti näha. Tallinn 34 senti kilovatt ja Vilnius 24 senti kilovatt, aga puudu pidi olema võimusust just Leedus, ning Eesti toodab ise elektrit. Täiendatud: lisasin augusti oma ka, kus vahe on veel suurem Eesti kahjuks energiahindades võrdluses Leeduga.”