Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Osade Euroopa seadusandjate hinnangul ei ole Ungari enam täielik demokraatia – sest ta muretseb rahvuse ja perede pärast

-
15.09.2022
Ungari hoiab oma rahvuslikku joont ja see ei meeldi Brüsselile.
© UU

Ungari ei ole enam “täielik demokraatia” ja Euroopa Liit peab tegema kõik, et tuua Budapest uuesti kooskõlla Euroopa väärtustega, tõdes neljapäeval Euroopa Parlament.

Parlamendiliikmed andsid 433 poolt- ja 123 vastuhäält, et kirjeldada populistliku peaministri Viktor Orbáni juhitavat Ungarit “hübriidrežiimina”, mis “tõsiselt rikub” EL-i demokraatlikke norme.

Hääletus oli suures osas sümboolne ega muuda EL-i otsustusprotsessi, mis nõuab kõigi 27 liikmesriigi, sealhulgas Ungari, nõusolekut, et langetada otsuseid olulistes küsimustes.

Tegelikult ei ole Ungari enam demokraatlik vaid Lääne liberaalse demokraatia reeglite järgi: ta ei luba LGBT-d lapsi mürgitama ja migrante demograafilist olukorda muutma, vaid hoiab riiki rahvusriigina, teeb kõike perede, eriti noorte perede heaks ja keelab geiagenda pealetungi. Ja mis kõige “ebademokraatlikum” – valitsusel on suurema osa ungarlaste valimistel antud mandaat sellisteks otsusteks. (AFP-BNS-UU)