Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Malle Pärn: kas seelikuvalitsus on alustanud Eestis kiiret lõppmängu?

-
16.09.2022
Malle Pärn
© UU

Rahvuskonservatiiv Malle Pärn võttis sõna eilsel Tartu Linnavolikogu istungil, kus arutati II lisaeelarvet ja kritiseeris põhjalikult võimupoliitikat.

„Austatud kolleegid. Hääletasin ainsana kultuurikomisjoni liikmetest lisaeelarve vastu. Selgitan.

Selles, nagu ju eelarveski, on palju väga õigeid ja vajalikke kulutusi, ametnikud on teinud head tööd, aga on ka praegusesse kriisiaega sobimatut luksust, ja nagu ikka, ka toiduahela ja kohustusliku ideoloogia ja roheliste moetrendide toetamist, mis tervele rahvale praegu ei ole tõesti eluliselt vajalik. Ja sealt on ka midagi puudu.

Ka lisaeelarves ei ole lasteaia kohatasude vähendamist. Meie ei saa tõesti vähendada elektriarveid, aga me saaksime vähendada lasteaia kohatasu?

Jah, me toetame lisaeelarvest – valitud ettevõtteid elektriarve maksmisel, aga kes toetab kolmelapselist perekonda?

Me maksame mitu korda rohkem kui eelmisel aastal, ja lisaks sellele peame me ka maksma toidutootjate ja kaupluste elektriarveid, sest nemad ju aina tõstavad hindu. Ja siis jagate teie veel osa meie maksurahadest toetuseks oma valitud ettevõtetele.

Mitmekordselt ma pean elektri müüjatele maksma? Nad ju teenisid kasumit 111 miljonit eelmise aasta 19 miljoni asemel? Sel aastal tõuseb see number kindlasti üle 200 miljoni.

Meil on midagi väga valesti! Elektri tootmise eesmärk ei tohi olla kasumi teenimine! See on meile tänapäeval niisama vajalik nagu õhk hingamiseks, sest ilma elektrita me lihtsalt sureme ära. Elu Tartu linnas lakkab, sõbrad! Ja meie siin ei aruta enam midagi!

Energiaärikad kasutavad ära inimeste kaitsetust ja oma võimupositsiooni meie paljaksröövimiseks. Selle asemel, et neid nuumata, tuleks meil otsustavalt vastu hakata! Meie siin, Tartu linna volikogu, vastutame oma linna kodanike ees.

Pidage meeles, meie oleme süüdi, alati, absoluutselt alati, kui nende elu läheb halvemaks! Miks me midagi ette ei võta?

See ei ole enam kriis, kulla inimesed, see on katastroof! Ja selle katastroofi on meile kinkinud teie valitsus, seltsimehed koalitsioonipoliitikud! Protesteerige vähemalt! Kutsuge oma juhid korrale!

Teeme midagi, Tartu volikogu! Kutsume rahva tänavatele meelt avaldama ja ettevõtted streikima, nõuame, et valitsus võtaks vastu neile lausa kandikul ette antud täiusliku plaani sellest katastroofist väljatulemiseks!

Esitame elektrimüüjatele nõudmise, et nad normaliseeriksid elektrihinnad! Nõuame valitsuselt, rahva teenritelt, et nad teeksid tööd, mille eest me neile kõrget palka ja igasugu aina tõusvaid hüvitisi maksame!! Näitame, et Tartu on tõesti tark linn ja hoolib oma inimestest!

See pidurdamatuks hullumeelsuseks paisunud elektrimüügiäri tõstatab loogilise küsimuse: kas Brüsselist on antud käsk teha Eesti riigi ja rahvaga kiire lõppmäng?

See on teie valitsus, austatud koalitsioonipoliitikud, te ehk teate nende salaplaane, öelge meile ka.

Tänan, et te mind ära kuulasite.“