Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Säästmissoovitused on õiged, aga seda ei tohi teha Reformierakonna vale majanduspoliitika varjamiseks

-
17.09.2022
Sellest saab bestseller.
© UU

Kriisis tuleb säästmissoovitusi riburada, alates Maris Lauri aknatihendamisest kui Kaja Kallase lumes hoitavate karastusjookideni – neist mõistlikumate inimeste ettepanekud on mõnikord lausa teretulnud, kuid kogu säästmisprotsess ei tohi varjata seda, et alguse sai see kriisi lastud majandusest.

Sotsiaalmeedias kirjutab üks inimene: “Kavatsen sel talvel tõesti säästlik olla ja leian, et me peaksimegi olema säästlikumad ja massitarbimist piirama, aga see ei saa tuleneda sellest, et võimupartei on majanduse kaosesse tõuganud. Säästlikkus peab elunormiks olema ka siis, kui kriisi ei ole ja kõik on odav.”

“Praegu aga tuleb välja nii, et säästlikkusega tuleb varjata Kaja Kallase sisepoliitilist põrumist. Jah, on ülemaailmne kriisiaeg, aga Eestis on asjad halvad ka valitsuse pärast, kui euroala keskmine inflatsioon on 9,1%, Eestis aga 25,2%,” lisab ta.

Postitaja sõnutsi koosneb pealesunnitud säästurežiim kolmest tegurist. Esiteks, Reformierakond ja Kaja Kallas kuulavad ainult Brüsselit, sealhulgas ka rohepöörde vallas, ega tee ise oma riigis midagi kardinaalset. Teiseks, peaministri säästupoliitika-soovituste aluseks on tema enda saamatus majandusasjades, mida on näha Riigikogu infotundides, kus vastab paljudele küsimustele ühe ja sama paberilt loetava “saavutuste” nimekirjaga, ja mis on majanduse viinud olukorda, kus muid võimalusi peale säästmise enam polegi. Kolmandaks – paljudel inimestel polegi enam võimalik säästlik olla, sest nad elavad niigi peost suhu.

Laialdane säästmise propageerimine näitab tegelikult, et üks poliitiline jõud on valitsemises täielikult läbi põrunud ja mõtleb vaid oma taskute peale, rahvast aga manitseb kokkuhoiule.

Uued Uudised

Säästuõpetused Kaja Kallasest inspireerituna