Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Meeste ja naiste võrdsust pärsib ka radikaalfeministlik ideoloogia

-
17.09.2022
Sageli läheb just meestel elus halvemini. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Soolise võrdõiguslikkuse saavutamise üheks nõrgemaks kohaks on saanud see, et naiste ja meeste võrdsustamiseks arvatakse eeltingimusena olevat vajalik mehed maadligi taguda.

BNS kirjutab Visa programmi She’s Next jaoks toimunud uuringust, mille kohaselt tuleb naisi julgustada ettevõtlusega tegelema.

Uuringu järgi leiaks rohkem naisi tee ettevõtlusse, kui neil oleks rohkem julgust ja enesekindlust ning suurem avalikkuse toetus. Naisettevõtjatele mõeldud maksusoodustusi peetakse samas tarbetuks. Vastanutest 72 protsenti olid nõus, et ettevõtluses oleks rohkem naisi, kui nad oleksid julgemad ja enesekindlamad. Sellele järgnes 67 protsendiga seisukoht, et naisettevõtlusele mõjuks soodsalt avalikkuse suurem toetus.

Kuigi nii mehed kui naised pidasid neid kahte kõige olulisemaks teguriks, oli sugude lõikes erinevusi: kui meestest uskus 65 protsenti, et rohkem julgust ja enesekindlust aitaks tuua naisi ettevõtlusesse, siis naiste seas oli vastav näitaja 80 protsenti. Veelgi suuremad käärid olid avalikkuse suhtumises, mille muutumist pidas vajalikuks 55 protsenti meestest ja 79 protsenti naistest.

Siinkohal ongi vaja rääkida avalikkuse suhtumisest ja meeste protsendist, sest oma mõju on ilmselt radikaalfeministlike seisukohtade laialdane levik, mis muudab mehed umbusklikumaks, kaotavad aga hoopis naised.

Üheks näiteks on just eelmise võrdsusvoliniku Liisa Pakosta levitatud soolise palgalõhe propaganda – kõikvõimalikes uuringutes ei selgitatud kunagi välja, millest sooline palgalõhe tegelikult tekib, ammugi mitte pole välja toodud konkreetseid ettevõtjaid, kelle juures makstakse naistele täiesti teadlikult vähem, sest nad on naised. Soolise palgalõhe taust jäetakse teadlikult ähmaseks, et tekiks ja säiliks arusaam, nagu oleks selle taga mürgiselt maskuliinne keskealine valge heteromees.

Just avalikus ruumis on kõik naiste õiguste heaks ettevõetavad meetmed selgelt ja tuntavalt meestevastase maiguga, meestelele on ahistaja ja diskrimineerija silt külge riputatud, kusjuures klausliga, et nad ongi loomupäraselt sellised vastikud, ning iga meede on justkui üleskutse barrikaadidele. Muidugi ei saa avalik suhtumine meeste poolt olla väga toetav – ilmselt on enamik mehi ettevaatlikud, sest usuvad, et iga uus meede pole mitte sedavõrd naistesõbralik, kuivõrd meestevaenulik.

Ainus lahendus sellele olukorrale on, et mistahes soolise võrdsuse saavutamise abinõud ei tohi vastandada mehi ja naisi ning mureolukorra põhjused peavad täiesti selgelt välja toodud olema, mitte olema ideoloogiliselt “põhjendatud”.

Uued Uudised