Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

„Tallinn on muidu tore vene linn, aga eestlasi ikka veel paljuvõitu…”

-
17.09.2022

Tallinna võimud on põlisrahvale ikka päris pähe istunud.

Portaal rus.err teatas täna päeval: „Tallinna võimud ei pea kohaseks Eesti vabadusvõitleja,  Nõukogude Liidu endise poliitvangi Tiit Madissoni mälestusmärgi püstitamist Hirveparki“.

Ettepanekuga jäädvustada Madissoni mälestust pöördus pealinnavõimude poole SAPTK.

„Oma keeldumises Sihtasutusele Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks viitasid Tallinna võimud sellele, et kaitsetsoon bastionide ümber on ülemääraselt kasutatud ja personaliseeritud mälestusmärgi püstitamine sinna oleks vastuolus linnaruumi kujundamise põhimõtetega.

Linnaametnikud märkisid, et pargis on juba olemas Tiit Madissoni juubeli puhul (70) püstitatud mälestuspink,“ kirjutab rus.err.

Tiit Madisson on Eesti Kongressi, Eesti Komitee ja ERSP asutaja.

Uudises ei ole paraku täpsustatud, mis „linnaametnikud“ ja mis alusel on seda otsust vastu võtnud, sest Tallinna linnavolikogu sellist küsimust vähemalt viimase aasta jooksul küll ei arutanud.

Kuna juhtivad Tallinna ametnikud on valdavalt venekeelsed, siis tekkib järjekordne eetilises mõttes vägagi piinlik olukord, kui eestlased ei saa omaenda pealinnas kaasa rääkida Eesti vabaks võidelnud inimeste mälestuse jäädvustamise küsimustes, samas kui rassisti ja pedofiili Mahatma Gandhi paljudes riikides põlatud kondise kere jaoks on juba kohtki ettevalmistatud ja selleks sajad tuhanded tuulde loobitud.

Suures osas Vene kodanike poolt valitud Tallinna linnavõimud nurjavad pidevalt ka opositsiooni poolt pakutavaid eesti keele kaitsmise seaduseelnõusid.

Asi on juba täiesti naeruväärseks muutunud.

Ivan Makarov

P.S. Sellele venekeelsele uudisele on reageerinud ajakirjanik Gocha Beltadze:

„Mul pole õigust arutleda Madissoni rolli teemal Eesti iseseisvuses, kuid Tallinna linnavõimud andsid eestlastele jälle kõrvakiilu, näidates neile, kes on kodus peremees. See on nonsenss, kui sa omal maal ei saa püstitada mälestusmärki kangelasele, endisele poliitvangile, kes on läbinud GULAGi ja etapilaagrid. Säh, maiustage hommikusöögiks terviseks, seltsimehed eestlased, ja ärge unustage kutsuda Muratovit et ampsata söögijäätmeid sakste laualt“.