Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas rahvale: röövisime teilt piisavalt raha, nüüd saame teie palku pisut tõsta

-
17.09.2022
Iga röövel saab pärast õnnestunud kuritegu rahaga laiutada. Pilt on illustratiivne.
© UU

Eesti  on juba pikka aega inflatsiooni poolest euroala rekordilööja (viimati 25,2%, samas kui euroala keskmine on 9,1%), inimesed on kaupade ja teenuste eest pidanud kõvasti kõrgemat hinda maksma, röövitud raha (eriti Eesti Energia puhul) voolab Reformierakonna kõhu alla ja nüüd lubab Kaja Kallas eliidile kõrgeid palku ning teistele piskut juurde.

Kallas märkis, et inflatsiooni tõttu on erakordselt head maksulaekumised, mida saab kasutada riigieelarves kokku lepitud palgatõusudeks. Kui palju täpselt päästjad, õpetajad, politseinikud, sotsiaaltöötajad ja kultuuritöötajad palgalisa saavad, ei tahtnud peaminister veel täpselt öelda, kuid märkis, et nende palgad tõusevad vähemalt 15%, vahendab Delfi.

On kummaline, et valitsusjuht rõõmustab rahvast vaesestavast inflatsioonist tekkinud maksulaekumiste üle, aga Reformierakonna puhul on see vist loomulik.

Tegelikult on palgatõusu juba ammu oodatud, kuid seni Reformierakond ei võtnud seni midagi ette. Nüüd röövitakse inflatsiooni ja hinnatõusudega inimesed paljaks ja siis hakatakse nende endi rahaga “head onu” mängima. Rahvale kingitakse nende oma raha tagasi, ainult kõvasti vähem.

Päästja, õpetaja, politseinik, sotsiaaltöötaja ja kultuuritöötaja saavad küll tuntava rahasumma juurde, aga see läheb kohe uuesti minema, kõrgete sooja- ja elektriarvete, kallinenud toiduainete, kütuse ja muu hädavajaliku peale, mille hinnad seesama inflatsioon lakke ajas.

Nende inimeste elu ei lähe grammigi paremaks, sest kompenseeritakse ju riigiröövlite poolt pihta pandud raha. Palgatõus oleks tõeline, kui see oleks sellisena tulnud enne kõrginflatsiooni ja kõrghindu.

Tänases Eesti Päevalehes ütlebki ettevõtja Kajar Lember: “Tänane elektrihinna olukord toob kaasa olulise ressursside ümberjagamise ja paraku jäävad vaesed hüppega vaesemaks, sest nende rahakotist moodustab energia kulu juba nii suure osa, et millelegi muule ei jäägi.”

Selline ongi Reformierakonna ja tema puudelparteide poliitika – röövida rahvalt kõrge inflatsiooniga nende raha, koguda see maksulaekumistena riigikassasse ja jaotada siis Stenbocki majast kerjakottidesse piskut.

Uued Uudised