Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaitseliidu ja naiskodukaitse ülesanne on vaenlast tagasi lüüa, mitte vastu võtta

-
18.09.2022
Kaitseliit
© Uued Uudised

Poliitikahuvilised teavad narri olukorda Euroopa Liidu välispiiril, kus piiride kaitseks mõeldud organisatsioon Frontex tegeleb reaalselt hoopiski migrantide vastuvõtuga, ja kui keegi neist üritab põgenikke hoopis tõrjuda, saab ta süüdistuse ebainimlikkuses.

Sama tundub korduvat Eestis. BNS kirjutab: “Naiskodukaitse Viru, Järva, Jõgeva ja Alutaguse evakuatsioonirühmad osalesid laupäeval-pühapäeval ühisõppusel politsei- ja piirivalveametiga, et harjutada massilise sisserände hädaolukorraplaani rakendamist Ida prefektuuris.

Viru ringkonna evakuatsioonirühma ülema abi Kairi Laubholts kiitis teise õppepäeva järel koostööd PPA-ga, sest naiskodukaitsjaid võeti kui arvestuslikke koostööpartnereid. “Nad usaldasid meile suurema osa esmaseid toiminguid – sisserändajate märgistamise, suunamise, registreerimise,” loetles Laubholts.”

Seda lugedes tuleb küll imestus peale – naiskodukaitsele pannakse ülesandeks migrantide vastuvõtt. Kaitseliit ja selle naisorganisatsioon on mõeldud siiski rünnaku tõrjumisega tegelevateks protsessideks, kuid tundub, et siin kordub “Frontexi sündroom”.

Poola, Leedu ja Läti sõjalised struktuurid tõrjusid migrante – algul küll võeti ülelipsanuid vastu, aga hiljem toimus karm tagasiajamine üksikute humanitaareranditega, sest ka nii on võimalik liberaalide kisast hoolimata teha. Eesti aga tundub Reformierakonna valitsemise all hoopis migrantide vastuvõtule orienteeritud olevat.

Raske on ette kujutada, et meie relvis kaitseliitlasi, kes peavad idapiiril sissetungijaid tagasi lööma, pandaks hoopis neid piirilt põgenikekeskustesse transportima. Võib kindel olla, et paljud sellega nõus pole – kodumaakaitsjad ei pea võõraid vastu võtma.

Üks selline konflikt on juba olnud, seda 2018. aasta oktoobris, kui Kaitseliidu ja politsei ühisõppusel Järvamaal nägi legend ette, et vihane rahvamass ründab pagulasi ja paneb seejärel ka nende maja põlema. Juba see, et kellelegi taoline stsenaarium üldse pähe tuli, on paljutähenduslik – panna Eesti inimesed harjutama Eesti inimeste vastu võitlemist.

Tollest juhtumist kirjutas kogu peavoolumeedia, kuigi nende aluseks oli sallivuslaste protest selle vastu, et pagulasi mängivate laste näod olid mustaks võõbatud ja nad närisid banaane. Küll aga sai Seitsmeste Uudiste vahendusel näha, kuidas Eesti politseinikud surusid Eesti naisi valuvõtetega murule ning kaitseliitlased seisid pagulaste ja rahva vahel, näoga oma kaasmaalaste kui vaenlaste poole, kusjuures enamik neist “pahalastest” olid naised.

Muide, tollele õppusele järgnes vihane protest Kaitseliidu enda ridades, kus paljud mehed teatasid oma ülematele, et sellistele õppustele nad ei lähe ja kui neid sarnasesse olukorda ka pannakse, siis nad keelduvad õppust jätkamast.

Naiskodukaitse on Kaitseliidu naisorganisatsioon, mille eesmärgiks on naiste kaasamine riigikaitsesse ning laiemalt kogu ühiskonna turvalisemaks muutmisse. Migrantide vastuvõtt ei mahu ei riigikaitse ega turvalisuse alla.

Poola, Leedu ja Läti piiril nägime migrantide tõrjumist – ärge pange Eesti vabatahtlikke kaitsjaid vastuvõtjate rolli. Muidugi võivad naiskodukaitsjad hädaolukorras politseid abistada, kuid teha migrantide vastuvõtust juba ette nende võimalik kohustus, on väga vale.

Uued Uudised