Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Merike Lumi: täna peame me seisma Eesti rahvusriigi ja rahva säilimise eest, nagu soomepoisid 1944. aastal

-
18.09.2022
Mälestusüritusel.
© Erakogu

17. septembril meenutati 78 aastat tagasi toimunud Pilka lahingut, kus teiste seas pidas kõne EKRE Tartu linnavolikogu liige Merike Lumi.

Merike Lumi: “1944. aastal, kui Narva oli langenud ja kogu kodumaa langemas Punaarmee kätte, nõudsid soomepoisid Eestisse võitlusse minekut. Soomepoisid olid SS-grenaderid, kuid võitlesid mitte Hitleri, vaid kodumaa vabaduse eest ja bolševike vastu.

Punaarmee ülekaal Eesti rinnetel oli suur ja lõpliku löögi andmine käima pandud. Pilka lahing oli soomepoiste lõppvaatus, see algas 17. septembri hommikul. Ülemused ootasid käske, mida ei tulnud, käsu asemel tulid punaväelased. Toimus verine lahing soomepoiste ja hambuni relvastatud vene vallutajate vahel. Eesliin tambiti tunnipikkuses suurtükitules segi.

Au soomepoistele ja igavene mälestus!

Ka täna me peame seisma Eesti rahvusriigi ja rahva säilimise eest. Meie isad ja vanaisad võitlesid meie vabaduse eest, mida ikka ja jälle on kaitsta tulnud, et ka 100 ja 1000 aasta pärast igas selle maa nurgas ja külas kõlaks Eesti keel ja säiliks Eesti meel. Et meil, eestlastel, oleks oma kodu ja riik. Ent see saab võimalik olla vaid juhul, kui meie Eesti pered on jätkusuutlikud, s.t. normaalsed, kus tüdrukutest kasvavad naised ja poistest mehed. Ainult meie omad lapsed saavad viia edasi meie traditsioone ja kindlustada keele ja meele.

Noored on meie tulevik, aga sama palju me vajame vanu, sest nemad on meie Eesti riigi vundament, meie alustalad. Paljud on andnud elu vabaduse eest, on üles ehitanud selle riigi, nemad on mälu. Seega ongi ühtemoodi tähtsad nii vanad kui ka noored, sest koos vanadega kasvatame me oma noortest Eesti patrioodid.

Ka täna tuleb meil valvel olla ja vajadusel võidelda, et meie maa jääks vaenlastest puutumata.

24. veebruaril läks Putin Ukrainale kallale, järgmine pidi olema Eesti. Otseselt sõjaline tegevus meile jõudnud ei ole, aga riiki on saabunud palju võõrast rahvast. Isegi nii palju, et meie rahvusriik on ohus, kuna võõraid tuleb aina juurde. Hulga on tulnud ka omavahel vene keelt kõnelevaid noori mehi. Kes nad on, miks nad tulevad? Kus on lagi, kui palju jõuab meie riik võõraid vastu võtta? Sellest valitsus vaikib.

Ohuks meile kõigile on Kaja Kallase juhitud valitsuse kõrged energiahinnad, mis omakorda seavad ohtu meie julgeoleku. Tulevik on tume ja kere on hele.

Rahvusriigi valitsuse põhiülesanne peab olema Eesti rahvuse säilimise ja arengu kindlustamine, mitte Brüsseli soovide täitmine. Valitsus eksisteerib rahva jaoks, mitte valitsejate hüvangu pärast. Mitte keegi peale meie endi ei hakka meile korraldama sellist Eesti riiki, kus eestlastel oleks hea elada, selle nimel tuleb töötada meil endil.

Armastan meie maad, meie rahvast. Rahvas on riigi alus. Rahvas peab saama teostada oma võimu Eesti riigis.

Eesti eest!”