Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Paremini hoitud Eesti”: haiglad vajavad energeetilist kiirabi

-
19.09.2022
Olid kord ilusad lubadused…
© UU

Reformierakonna majanduspoliitika, mis on inflatsiooni kõrgustesse viinud ning jätnud Eesti ilma oma kodumaisest odavast elektrist, on muutunud otseselt eluohtlikuks, sest haiglad ägavad suurte elektriarvete all ja see võib mõjuda avaldada ka teenindusele.

Haiglate suvistest elektriarvetest nähtub, et börsielektrit kasutavate haiglate kulud kasvasid mullusega võrreldes hüppeliselt, kuigi tarbimine pole muutunud. Börsipaketiga leping on koguni 85 protsendil haiglatest.

Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimehe Agris Peedu sõnul makstakse tänavu elektrienergia eest kindlasti üle kolme miljoni euro enam kui mullu. Eesti suurima haiglakompleksi augusti elektrikulu üksi suurenes mullusega võrreldes ligikaudu 600 000 eurot, vahendab Postimees.

Haigekassa andmetel on haiglate majandamiskulud tervikuna mulluse esimese seitsme kuuga võrreldes tänavu kahekordistunud. Prognooside järgi on ees oodata veel suuremat kasvu. Elektriarvetest tekkivad eelarveaugud tõmbavad eelkõige kriipsu peale haiglate arengule, tõdesid peaaegu kõik Postimehega suhelnud raviasutuste esindajad.

Kuigi Reformierakond ja Kaja Kallas püüavad iga hinna eest läbi suruda arusaama, nagu oleks energiakriisis süüdi Venemaa agressioon Ukraina vastu, on see küüniline vale, sest esimesed räiged elektriarvad tabasid ühiskonda juba kaks kuud enne sõja algust, hinnatõusude eest hoiatas EKRE juba mullu septembris.

Valitsus üritab ka varjata, et hinnatõusude taga on rohepöörde-meetmed ja Reformierakonna enda poliitika – kui Eestis on inflatsioon euroala keskmisest peaaegu kolm korda suurem, siis on tegu Kaja Kallase vale majanduspoliitikaga.

Uued Uudised, Postimees