Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keit Pentus-Rosimannusel on Euroopa Kontrollikotta pääsemiseks puudu olulisim: laitmatu maine

-
19.09.2022
Keit Pentus-Rosimannus
© Uued Uudised

Autorollo skandaal ei lahku ka täna meedialehekülgedelt ja sellega seotud rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse mainelt ei pese seda ära ka Perwolliga, mistõttu tema kandidatuuri ülal hoida ei ole enam suurt mõtet.

Endiselt käib Pentus-Rosimannuse õigustamine, kuid laias laastus on see kaotanud igasuguse mõtte, sest lisaks Autorollole on tal nüüd veel küljes enese ülesseadmise kahtlustus – liiga palju koguneb musti plekke ärinaise “laitmatule kostüümile”. Ka Autorollo asjas ei mõistetud teda ju õigeks, vaid erinevatest kohtuastmetest käis läbi: “…jätta hagi tema vastu rahuldamata, kuna nõude aluseks esitatud asjaolud jäid maa- ja ringkonnakohtus osaliselt tõendamata.” (Vikipeedia) Samuti leidsid kaks kohtuaset, et Pentus-Rosimannus on ikkagi asjaga seotud.

Isegi muidu Reformerakonna-truu meedia distantseerub Pentus-Rosimannusest, nagu LOE ISE | Autorollo kirjavahetus näitab Pentus-Rosimannuse seotust, aga kahtleb ka tema siiruses, kui jutuks on see, kas ta määras ennast ise kandideerima  või mitte. Kindel aga on see, et nii kahtlase ja skandaalse taustaga inimene ei sobi Eestit esindama.

Mart Helme ütles Riigikogus: “Kandidaadil kontrollikotta peab olema laitmatult puhas maine, kuid Keit Pentus-Rosimannusel seda pole”, lisades, et oma rahakoti lähedale sellist inimest lasta ei tohi.

Laitmatu maine põhimõte on sees kõigis rahandusinstitutsioonide poolt kandidaatidele esitatavates nõuetes.

Uued Uudised