Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Šveitsi keskkonnaminister soovitab inimestel energia säästmiseks üheskoos duši all käia

-
19.09.2022
Šveitsi keskkonnaminister Simonetta Sommaruga.
© Scanpix

Šveitsi keskkonnaminister seisab silmitsi rahva pahameelega pärast seda, kui soovitas inimestel käesoleval talvel energiatarbimist vähendada, vältimaks elektrikatkestusi.

62-aastane Simonetta Sommaruga soovitas inimestel “lülitada arvuti välja, kui te seda ei kasuta, kustutada tuled või üheskoos duši all käia”. See on osa meetmetest, mis aitavad aasa energiatarbimise 15-protsendilisele vähendamisele, vahendab London Times.

75 protsenti oma gaasist Saksamaalt importiva Šveitsi võimud teatasid augustis, et nende eesmärk on vähendada energiatarbimist 2022. aasta oktoobrist 2023. aasta märtsi lõpuni 15 protsenti võrreldes viimase viie aasta keskmise tarbimisega.

Samal kuul käivitasid nad kampaania pealkirjaga “Energia on piiratud. Ärgem raisakem seda,” kutsudes inimesi üles aitama kaasa, et riik ei kogeks talve eel energiakatkestusi. Kampaania kutsub üles kasutama vähem vett, lülitama välja elektriseadmed ja tuled ning alandama küttetemperatuuri.

Kui olukord ei parane ja tekib energiapuudujääk, võib Šveitsi Föderaalnõukogu rakendada “tarbimispiiranguid, keelde ja kvoodisüsteeme”.

Kuigi Šveits on üks maailma rikkamaid riike, on see energiatootmise poolest üks kõige vähem isemajandav riik, kus kodumaine elektritootmine katab vaid 25 protsenti riigi energiavajadusest. Samuti ei ole Šveitsil oma gaasihoidlaid, mis tähendab, et Euroopa gaasipuudujääk mõjutab riiki tugevalt.

Venemaa riiklik energiakorporatsioon Gazprom teatas hiljuti, et ei taasta NordStream 1 gaasitarneid Saksamaale. Samuti ei ole teada, millal võiksid tarned taastuda.

Allikas: The Epoch Times