Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lihtne vene inimene ei saa aru, millest need elektriarved järsku nii suured on, kui Eestil on oma jaamad

-
19.09.2022
Tööstusel on rasked ajad
© UU

Sotsiaalmeedias räägib maardulane Taivo Sepp sellest, kuidas Eesti venekeelne elanikkond ei saa hästi aru, kuidas neile järsku nii suured elektriarved saabuma hakkasid.

“Täna garaaži juures tuli minu juurde vene keelt rääkiv mees ja tahtis rääkida elektriteemal. “Ütle mulle, et mis selle elektriga Eestis toimub? Miks ta nii kallis on?” Üritasin talle siis midagi seletada, aga ta ei saanud ikkagi aru, milles on põhjus. “Eesti on ju kogu aeg olnud elektrit tootev riik ja nüüd selline jama”.

Eks siis seletasin, aga ta jäi ikka sinna imestama. Ja sel elektri teemal oli ta juba mitmes venekeelne inimene, kes alustab minuga sellest juttu.

Nii ongi, et kui paljud eestlasedki ei mõista, miks elekter kallis on, siis mis veel venelased, kes seni olnud Eesti poliitika suhtes üsna apaatsed, kuid nüüd on poliitika tulnud elektriarvega neile koju. Väga raske on jääda ükskõikseks, kui ei tule enam toime nende arvete maksmisega.

Nagu teada on, siis seni on venelased valinud Eestis nagu üks mees Keskerakonda. Aga kuidas neile seletada, et see erakond ei aita sind kõrge elektrihinna suhtes? Inimestel, eriti vanematel, on väga raske vahetada oma poliitilist eelistust. Siin on, mille üle poliitikutel mõelda.”