Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): meie kopitanud teletopis sai EPL-ilt vastu hambaid; Toom ei puhka päeval ega ööl; Eesti piiridele läheneb vene koroona; roheline Tallinn mürgitab punasega; Neevalinna tänavatel kühveldati merd

-
19.09.2022

Nagu sõõm värsket õhku meie kopitanud glamuuri keldris, kus elutsevad roosad keldrikakandid, mõjus EPL-is avaldatud Dannar Leitmaa arvustus „Teletegijad kiidavad teletegijaid. Hea küll, aga kas seda on vaja nii pikalt teha?“

Autor kirjutab: „Eesti Laulu veerandfinaalid juba lükati ajaloo prügikasti. Äkki järgmisel aastal saab ka EFTA veidi kompaktsemalt teha? Teletöötajate võime enda tegemisi hirmsuureks mängida pole siinilmas midagi uut. Vahur Kersna mammutsaated iseendast; lustakad telemängud, kus telenäod küsivad telenägudelt küsimusi teiste telenägude kohta; Eesti Laulu konkursi venitamine veerandfinaalideni; reisisaade „Telenägu reisil, ka koos väikelapsega“ – kõik need on juba varasemad näited, mistap ei maksa üldse imestada, kui teletöötajad jagavad teletöötajatele preemiaid üle nelja tunni kestval telegalal. Mis siis, et telejuht kurdab, et elektriarved tõmbavad hinge kinni, kuid kui telenäod tahavad preemiaid jagada, siis peab jagama ikka nii, et on jagatud.“

Ega siia ei tahagi midagi lisada. Dannar Leitmaa on isegi liiga leebe, sest ETV eeter oli tunde täidetud äärmiselt veniva ja kleepuva asjaga, millele ei oska ma nimegi leida. See oleks isegi kollase kommertstelekanali jaoks liiga provintsilik ja maitsetu, aga riigitelevisioon ikka ei viitsi oma tööd teha – riigiteenistujatest ajakirjanikud mängivad seltskonnastaarikesi, toodetakse pildiga raadiosaateid, otsitakse kaugeid sugulasi, tuhnitakse võõrastes pidžaamades, tegeletakse valitsuse kiitmisega.

+ + + + + + +

Kes teab, kas on viimaste aastate jooksul olnud kasvõi üks päev, kui Yana Toom ei valaks solgiga üle Eestit ja eestlasi? Võib-olla siis, kui ta käis külas oma semul, maailmakuulsal verevalajal Assadil?

Baltija.eu avaldas mõnuga loo „Yana Toom: sisevaenlase otsimine on Eestis alati olnud rahvussport“.

Väljaanne teatab, et tegemist on iganädalaste Toomi esinemistega Facebook’is ja youtube’is. Eurosaadik eritab nii palju eestlasteteemalist sappi, et ETV+, Delfi jpt tribüünidest jääb talle väheks. Ja ikka tahab ta toppida oma nina rahvusasjadesse, kuigi tal endal ei ole peale sohi teel saadud kodakondsuse eestlastega mitte midagi ühist.

Loodetavasti kukub keskerakond märtsivalimistel koos oma Kremli euroemis-sariga kolinal läbi.

+ + + + + + +

USA president Joe Biden otsustas omaenese kätega lõpetada COVID-19 pandeemia. Väga hea otsus, kuigi selle realiseerimisega läheb ikka natuke aega.

Sest meie lähinaabrite juurest Sankt-Peterburgis täna teatatakse: „Linnavõimud jätkavad koikufondi (коечный фонд) suurendamist koroonahaigete jaoks. 19. septembril kasvas voodite arv 2682-ni. Nagu öeldakse linna epidemioloogilises tõendis, on „punases tsoonis“ hõivatud juba 90 % kohti. Ravil viibib 2392 inimest, ööpäevaga lisandus 127, reanimatsioonis on 219 ja kunstliku hingamise aparaatide küljes 71 inimest.

Ambulatoorselt ravivad ennast 26 794 neevalinlast.

Föderatiivne operatiivstaap teatab, et haigestumine kasvab enamuses Venemaa regioonides.

Kui seda vaid teaks vana hea Joe…

+ + + + + + +

Täna helistas toimetusse meie lugeja ja valija Andrus K. ning kurtis, et tema kandis jälle kaetakse punase plögaga jalgrattaradu.

Tallinlane ei saa aru, miks on seda vaja teha rõskel ajal ja vastu talve, kui punast pole niikuinii eriti näha jäite ja lume pärast, mida koristatakse nagu ikka lohakalt. Seda kraabitakse harjade ja labidatega, seda räsivad pakased ja sulailm ning kevadel muutub Tallinna laht jälle mürgiseks kommunismi värvi lombiks.

Härra Andrus küsib, et äkki see värvi partii on „parim enne“ ja tuleb kiiresti ära kasutada, et pahaks ei läheks, või kellelgi on lihtsalt kiiresti pappi vaja?  Isegi nõukogude ajal tehti valgeid värvijutte asfaldile ikka kevadel, kui must kate oli ära kuivanud ja soe, märgib linnakodanik Andrus K.

See on igati põhjendatud küsimus, kusjuures „punase hallituse“ teemal on korduvalt olnud juttu ka Tallinna linnavolikogu istungitel – kuid linnavalitsus, võideldes „rohelise linna“ eest, jätkab keskkonna reostamist punase geeliga.

Kuna pealinna peremehed on väga head vene keele oskajad, tuletaks nendele meelde tuntud nõukogudeaegset ütlust: „умный любит ясное, а дурак любит красное“.

Tallinna võimude ideaal ongi see, et linnas oleks täielik multikulti ja sõidaksid ainult jalgratturid, nagu Indias. Muide, täna õhtul punnitas AK-s Tallinna meer Mihhail Kõlvart oma silmi ja rääkis demokraatiast ning õigusriigist seoses sellega, et nüüd isegi reformierakond pooldab Vene kodanikelt valimisõiguse äravõtmist. Mis jääks siis järele härra Kõlvarti 20-st tuhandest häälest ja mis saaks tema ustavast õukonnast, on kõhe mõeldagi.

+ + + + + + +

See meie lugeja tähelepanek sobib hästi kokku uudisega, mis tuli Sankt-Peterburist: sealses Frunze rajoonis oli märgatud oranžikas teetöölise kostüümis meest, kes üritas kuivendada suurt veeloiku, kasutades selleks kühvlit. Ta viskas vee kõrvale ja see voolas loiku tagasi. Ja ta jälle viskas ja vesi jälle voolas tagasi.  

https://vk.com/wall-94076846_5047484

Kohe tulid meelde igasugused Tallinna kommunaalteenistuse ettevõtmised: lehtede puhuritega puhumine vasakule ja paremale tormituules, sõiduteede punase süldiga võõpamine ja muud lollused.

Fontanka ajakirjanikud pöördusid selgituste saamiseks veevarustuse ja kanalisatsiooniga tegeleva organisatsiooni „Vodokanal“ poole ja seal öeldi, et näevad seda meest esimest korda elus. Järgmine järelpärimine on saadetud linnarajooni pressiteenindusele. Isegi Venemaal on linnaisadelt kergem aru pärida, kui Tallinna linnavolinikel linnavalitsuse ristiisadelt.

Tegelikult täitsa hea äriidee Tallinna linnavõimudele, sest keskerakondlik sotsiaaltöökohtade traditsioon on asi, mida võib ju reanimeerida, ja seda eriti enne valimisi.

Ivan Makarov