Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Urmas Reitelmann: Reformierakonnal puuduvad igasugused põhimõtted ja väärtused, küll aga on neil hea haistmine

-
20.09.2022
Urmas Reitelmann
© UU

EKRE Riigikogu saadik Urmas Reitelmann ütleb, et Reformierakond muudab oma põhimõtteid selle järgi, kuidas hetkel neile kasulik on.

“Reformierakonnal puuduvad igasugused põhimõtted ja väärtused. Närilistele omaselt on neil aga hea haistmine. Oma sõnu süües ja on põhimõttelagedad tüübid valmis seisukohti revideerima, kui mõni idee tõotab valijaskonnas toetust tõsta. Kui see ei ole labane ja hale populism, siis mis see on? Koguni põhiseaduse kallale söandavad asuda. Õnneks saavad rahvuskonservatiivid tohmanite abiga veidigi oma eesmärke realiseerida, muidugi juhul, kui nad uuesti meelt ei muuda,” kirjutab Urmas Reitelmann sotsiaalmeedias.

ERR kirjutab: “Reformierakond asus toetama Isamaa saadikute algatatud eelnõu Eestis elavate kolmandate riikide kodanikelt hääleõiguse äravõtmiseks kohalikel valimistel, kuid soovib selle piirangu kitsendamist ainult Venemaa ja Valgevene kodanikele. Erakond on algatuse ellurakendamiseks vajadusel valmis muutma ka põhiseadust.”

Peaminister Kaja Kallas andis 23. augustil usutluses Postimehele mõista, et hääletusõiguse äravõtmine võiks tekitada ühiskonnas pingeid. “On eri asi, kui sellist õigust kohe algusest peale ei ole, nagu näiteks Lätis, või kui see õigus on ja seda minnakse ära võtma,” ütles Kallas vastuseks küsimusele, kas ta peab muutust isiklikult vajalikuks.