Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kits kärneriks: Taavi Veskimägi sihib sooja kohta Eesti Energia eesotsas

-
20.09.2022
Eesti Energia kolis koju tagasi nagu “mõisavalitseja” Kiir Venemaalt.
© UU

Eestis on paraku selgesti näha, kuidas suured sulid sõidavad tõldades ühelt soojalt kohalt teisele ja erandiks pole ka inimeste seas mitte just parimat kuulsust omav Taavi Veskimägi.

ERR vahendab: “Eleringi juht Taavi Veskimägi ütles, et ei ole otsustanud, kas soovib saada Eesti Energia juhiks, kuid on valmis seda arutama.” Samas Martin Helme nimetas  ETV saates “Esimene stuudio” Taavi Veskimägi tegevust Eleringi juhina kriminaalselt hooletuks ja uurimist vajavaks. “Kui meil lähevad firmad pankrotti ja majad külma, see on Veskimägi vastutus,” vahendab Postimees Martin Helmet.

“Trikk on selles, et hinnavahe Eesti ja Soome ning Eesti ja Läti vahel saab endale Elering. Ajal, mil Eestis oli 4000 ja Soomes neljaeurone elektrihind, sai võrguoperaator 3996 eurot iga megavati pealt, mis liigutati ning Elering ja Fingrid jagasid selle omavahel pooleks. Nad teenivad sellega metsikut raha,” rääkis Helme Veskimägi manipulatsioonidest, mis aga Eesti tarbija makstavates arvetes ei kajastu.

Martin Helme lisas: „Kogu energeetikas on kaks poolt: tootmine ja võrgu pool. Tootmispool allub rahandusministeeriumile, Elering ehk võrgupool ja regulaator, majandusministeeriumile. Veskimägi istub piltlikult kahel toolil, müüb võrguteenust ja reguleerib seda sama tegevust ehk kontrollib iseennast otseses mõttes.“ Seega on Taavi Veskimägi näol tegu manipulaatoriga.

Kaja Kallase eksabikaasa Taavi Veskimägi sai tuntuks ka “säästunipiga”, mille põhimõtteks oli oma külmkapi sisu viimine vanemate külmkappi, mis läheb täiesti kokku Kaja Kallase soovitusega hoida karastusjooke Soome kombel lumehanges.

Uued Uudised