Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

LGBTQ provotseerib suurt jalgpallipidu

-
21.09.2022
Miks peaks seal olema veel homode värvigamma?
© Scanpix

Kui inimesed lähevad jalgpalliväljakule, siis peaks esikohal olema jalgpall, mitte poliitilised, ideoloogilised või seksuaalsed eelistused. See, et geiagendat peale suruv organisatsioon tahab spordipeole tingimata oma värvilippu, on provokatsioon spordi vastu.

Katari valitseja kinnitas teisipäeval, et kõik fännid on teretulnud novembris algavatele jalgpalli maailmameistrivõistlustele, seda ilma igasuguse diskrimineerimiseta. Tegemist oli ilmse püüdega leevendada LGBTQ aktivistide muresid.

Homoseksuaalsus on Kataris keelustatud, kuid korraldajad on püüdnud veenda inimeõigusühendusi, et samasoolised paarid ei pea kartma mingeid võimude samme turniiril, mis algab 20. novembril.

Šeik Tamim bin Hamad al-Thani ütles teisipäeval ÜRO Peaassambleel esinedes, et katari rahvas “avab meie uksed kõikidele fännidele ilma diskrimineerimiseta, et nautida jalgpallimatše ja turniiri suurepärast õhkkonda”. “Katari rahvas võtab avasüli vastu kõik jalgpallifännid, igasuguse taustaga,” ütles emiir, kuid ei nimetanud ühtegi konkreetset gruppi.

Pärast Katari ametnike kommentaare varem sel aastal kinnitas Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA), et LGBTQ vikerkaarevärvilised lipud on staadionide ümber lubatud. Korralduskomitee ja valitsusametnikud on öelnud, et rohkem kui miljonilt fännilt eeldatakse kohalike kultuurireeglite järgimist. (AFP-BNS-UU)

LGBTQ on jalgpallivõistluse korraldajad raskesse olukorda seadnud, kus nood ei saa keskenduda vutimängude organiseerimisele, vaid peavad tegelema pretensioonikate vähemustega. Lisaks sülitab see agressiivne organisatsioon näkku ka korraldajamaa kultuuritaustale.

Miks peab sport olema kantud kellegi seksuaalsest eelistusest? Kataris võiks jalgralli nautida nii hetero-, bi- kui homoseksualistid, sootud ja voolava sooga inimesed, ilma et nad seda rõhutama peaks. Vaadaku kõik pallilööke, mitte naabri kubemepiirkonda.

LGBTQ tahab ennast ja oma voodielu välireklaamiga promoda. Miks siis mitte lubada ka näiteks Islamiriigi lippe, nemad ju usuline vähemus?

Uued Uudised