Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): kas peaminister solvas täna infotunnis neegreid; õiguskantsler – kas põhiseaduslikkuse kaitsja või „vene maailma“ aktivist; Lasnamäel peeti kinni sõbralik Vene kodanikust valija; ei saa me läbi Repsita; „Meediakriitika“ osaks langes kõrge tunnustus

-
21.09.2022
Tänane valitsuse infotund Riigikogus

Tänases valitsuse infotunnis Riigikogus teatas peaminister Kaja Kallas küsimustele vastates, et kuulus elektriradiaator tema töötoas ei olnud sisse lülitatud.

Kaja Kallas lisas, et nüüd, kui ta tuli tööle, siis nägi, et radiaator oli sealt kadunud. Kui nii, siis hea peaminister peaks kontrollima, et ega ometi kohvimasin ei ole sealt samuti läinud – juhul, kui kohvimasin seal oli? Sest meil on selliseid asju paraku karta.

Kaja Kallas tsiteeris täna ka ühe tarkusetera, mille kohaselt „mõistus töötab paremini külmas“. See selgitab muidugi, miks neegrid Aafrikast massiliselt lahkuvad külmale maale, et mõistus hakkaks paremini tööle ja nad saaksid kaasa lüüa maailma teaduse ja kultuuri arendamisel.

Aga peaministri avalduse alusel võime arvata, et maailma intellektuaalne eliit elab Tšukotkal yarangades.

+ + + + + + +

Õiguskantsler Ülle Madise väitis Riigikogus esinedes, et Vene Föderatsiooni kodanike hääleõigusest ilmajätmise seaduseelnõu on Põhiseaduse otsene rikkumine.

Õiguskantsler tõlgendab konstitutsiooni kitsalt kui välismaalaste huve kaitsvat dokumenti, jättes kõrvale sellise olulise detaili, nagu see, kelle poolt ja mille jaoks oli Põhiseadus üldse loodud.

Esimene. Põhiseadus on loodud lähtudes eestlaste rahvusriigi eksisteerimise ülesandest.

Teine. Rahvusriik peab Põhiseaduse kohaselt tagama eesti rahvuse ja kultuuri säilimise läbi aja.

Ilmselge, et meie ja teiste maade riiklust relvastatud sissetungi abil hävitada lubanud agressiivse fašistliku riigi kodanike hääleõigus, kes oma enamuses toetavad Putini režiimi kuritegusid, on oht nii rahvusriigi kui eesti rahvuse ja kultuuri eksistentsile. Narva ja Tallinna näidete peal näeme me, kuidas tänu Venemaa kodanike häältele vohab seadusetus, korruptsioon ja eesti keel koos eestlastega surutakse kõrvale.

Tähelepanuväärne, et õiguskantsler väidab ebalevalt ja delikaatselt, et umbkeelse Narva linnavolikogu vene keeles vastu võetud otsused võivad olla mittekehtivad, aga vaenuliku võõrriigi kodanike valimisõiguse peatamine on otsene Põhiseaduse rikkumine.

Õiguskantsler olgu ikka mõlemas olukorras kas ühtmoodi resoluutne või siis kõhklev.

Praegune olukord rikub EV kodanike valimisõigust, kuna nende hääled mattuvad sageli olulises osas ebalojaalsete ja umbkeelsete välismaalaste häälemassi alla. See ohustab Põhiseaduse poolt paika pandud eesmärkide saavutamist, eesti riigi ja eesti rahvuse kestmist. EV kodanikud saavad hääletada ainult oma, seega ühesainsa riigi valimistel, Vene kodanikud aga mõlema riigi valimistel. Seega jääb nendel õigust ülegi, ja seda igas valdkonnas.

Loodetavasti nüüd, kui Putin kuulutas välja osalise mobilisatsiooni, tajub õiguskantsler lõpuks, et tema kaitsealused on kodanikena teise riigi konstitutsiooni kohaselt kohustatud, relv käes, kaitsma oma kodumaad ükskõik mis territooriumil. Tahaks loota, et Ülle Madise ei taha siiski samastuda Yana Toomiga, praegu aga tuleb tuttav ette küll.

+ + + + + + +

Lasnamäel peeti kinni Venemaa kodanik, kes õhutab pidevalt ja avalikult vaenu ja toetab Putini agressiooni ning ukrainlaste hävitamist.

Kohus määras talle paar nädalat aresti, aga selle väikese hinna eest sai võõrkodanik korralikult räusata ja ülbitseda. Selle asemel et vaadata üle tema elamisluba ja saata välja kodumaale, saadetakse isik prii toidule ja teenindamisele meie hubasesse eurovanglasse, kus tema mugava äraoleku eest hoolitseb õiguskantsler ise, kes garanteerib isegi selle, et trellid ei oleks liiga jämedad, sest siis peaksid nad osa välisvalguse luumeneid kinni.

Meest vaadates tulevad meelde korraga nii Šoigu kui Rogozin ja pildil ei näe eriti toda kohta, kus võiks peituda selle inimese aju, mis võiks teha valimistel õige otsuse. Nagu ütles üks vene poeet veel eelmise sajandi teisel poolel, „meil laubad kaovad, lõuad kasvavad“ (мельчают лбы, а челюсти растут).

+ + + + + + +

Valimised lähenevad ja algab ka mahakantud poliitiliste figuuride puhtakspesemine, et saada märtsis kasvõi sadakond lisahäält samasuguse moraalse tasemega valijatelt.

Kelmuse ja omastamise ees kriminaalkohtu all olev Mailis Reps säras suures intervjuus Kanal 2-le ja väitis: „minuga poleks eelmine valitsus lagunenud.“

Masendav. Mis valitsus see siis oli , kui see seisis koos Repsi najal? Kuidas on meie riik sellise alanduseni jõudnud?

Keskerakond võiks oma repside, toomide, repinskite, stalnuhhinite ja toobalitega minna juba ükskord kolinaga ajaloo prügikasti. Kohutav seltskond. Kui orjalikud peavad olema selle seaduslikud valijad, et kaasosaluses Putini alamatega valida Savisaare loodut viltides Frankensteini võimu sisse?

+ + + + + + +

Andri Kiige „Meediakriitika“ Objektiivi TV-s sai järjekordse kõrge tunnustuse osaliseks.

Eestis on ainult kaks meedia arvustamisega tegelevat saadet, sest meie väikesel mänguväljal on väga kerge astuda kellegi konnasilmale ning soetada endale vihavaenlane. Nüüd juhtus see “Meediakriitikaga” jälle ja sotsmeedias lõõmavad kired. Aga ka kõrge tunnustus ei jäänud tulemata: https://objektiiv.ee/meediakriitika-poliitkultuuri-katapulteerumisest-riigikogu-infotunnis/

Oli viimane aeg võtta tõsiselt ette ka poliitilise kultuuri küsimus. Eestil ei ole tuumarelva, ei ole teemandikaevandusi, ei ole naftamaardlaid, aga meil oli isegi N. Liidu ajal „kultuurse vabariigi“ maine.

Imelik oleks, kui me kaotaksime selle taasiseseisvuse ajal. „Teeme ära“ ja paneme poliitikud ja meedia rääkima viisakalt.Või siis paneme nad nurka.

Ivan Makarov