Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Köögi ja rusika vahel: Prantsuse vasakparteide juhte süüdistatakse vägivallas naiste vastu

-
21.09.2022
Punaroheline vägivaldur Julien Bayou.
© Scanpix

Vägivaldsus ei sõltu poliitilistest vaadetest ja tõenäoliselt on rusikatega õiendajaid iga maailmavaate juures, vasakpoolsete puhul ilmselt kõige rohkem, sest vägivald on marksismi alustala.

Kaht Prantsuse vasakliidu erakonda ähvardab kriis, sest nende juhte süüdistatakse vägivallas.

Rahvusassamblees rohelisi juhtinud Julien Bayou kõrvaldati ajutiselt fraktsiooni kaasesimehe ametikohalt, sest teda süüdistatakse endise partneri vaimses väärkohtlemises, teatas erakond teisipäeval.

“Me oleme feministlik partei ja seame end naiste tunnistuste teenistusse ning tõdesime, et ainus viis näidata, et me ei teeskle ega poe peitu, on ajutine kõrvaldamine,” ütles roheliste parlamendirühma aseesimees Sandra Regol kolmapäeval ringhäälingule Franceinfo.

Vasakliidus president Emmanuel Macroni vastu rohelistega liitunud äärmusvasakpoolse La France Insoumise (LFI) tuntuim parlamendiliige Adrien Quatennens võttis pühapäeval omaks naise löömise ja astus erakonna koordinaatori kohalt tagasi.

Partei esimees, kolmekordne presidendikandidaat Jean-Luc Mélenchon astus Twitteris Quatennensi kaitseks välja, süüdistas juhtunus politsei pahatahtlikkust, meedia vuajerismi ja sotsiaalvõrgustikke ning kiites oma kaitsealuse väärikust ja vaprust.

Läks mitu tundi, enne kui Mélenchon kombetäiteks ka Quatennensi naisega juhtunu pärast kahetsust väljendas, kuid paljude arvates liiga hilja.

Peaminister Élisabeth Borne’i sõnul on väga šokeeriv, et leidub inimesi, kes koduvägivalda millekski ei pea.

Kolmapäeval ilmus vasakpoolses päevalehes Libération 550 feministi allkirjaga juhtkiri, milles nõuti Quatennensi parlamendist lahkumist.

“Kui üks poliitiline rühm toetab feministlikku programmi, on meil õigus eeldada, et ta ei kaitse ründajaid,” kirjutasid nad, nimetades veel mitut vasakpoliitikut, keda on süüdistatud naiste kallal vägivallatsemises või isegi vägistamises.

“Ründaja sõprade asi ei ole otsustada, kui tõsine kuritegu see on ja nõuda tema eraelu austamist. Eraelu on poliitiline.”

Nii rohelised kui LFI on moodustanud sisekomisjoni seksuaalse ahistamise ja ründamise uurimiseks. (AFP-BNS)