Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaja Kallas on täielikus poliitilises sõltuvuses Vladimir Putinist

-
21.09.2022
Kaja Kallase võimulpüsimine sõltub suuresti Putinist.
© Scanpix

Kolmapäevases Riigikogu infotunnis juhtus nii, et üks saadikutest küsis haiglate elektrikulude kohta, peaminister aga vastas Donbassi referendumite kommenteerimisega – see näiliselt naljakas seik näitab, kuidas Kaja Kallase võimulpüsimine (reiting) sõltub Venemaa agressioonist Ukraina vastu.

Enne Venemaa kallaletungi naaberriigile oli Kaja Kallase valitsuse maine erakordselt madal, Reformierakond langes mõneks ajaks EKRE-st isegi allapoole, Eesti 200 kosus oravate mainelangusest – kõige põhjuseks oli peaministri erakordne mannetus sise- ja majanduspoliitikas.

Siis tuli Ukraina sõda ning Kaja Kallase ja Reformierakonna maine kerkis kõrgustesse – sest oli kerge sõita mööda maailma, mõista Venemaad hukka, anda intervjuusid, pakkuda välja üldsõnalisi lahendusi ja toetada maksumaksja rahaga (temalt küsimata) Ukrainat. Nüüd, mil energiakriis hakkab valusalt tunda andma, on RE/Kallase reiting taas langemas – sisemaine kriisikoletis sööb välismaised loorberid ära.

Selle valguses on Kaja Kallasel tekkinud selge Putini-sõltuvus – tema agressiooniga seletab peaminister ära kõik, mida vaid saab, sealhulgas oma ebakompetentsuse, valearvestused, tegematajätmised ja tahtmatuse efektiivseid samme astuda.

Nii seletab Kaja Kallas praegust energiakriisi ainult ja ainult Putini agressiooni ja sellest tekkinud gaasikraanide sulgemisega. Mitte ühtegi muud põhjust peaminister ei tunnista, ei rahaneelavat rohepööret, ei oma põlevkivil põhinevast energiabaasist loobumist, ei börsimajanduse ebaõiglust, ei Reformierakonna valitsuse ülikõrge inflatsioonitaset võrreldes euroala keskmisega… Kaja Kallasel on koguni oma mõiste, “energiasõda”, mis näeb kõige põhjusena ainult Putinit (kellel on kahtlemata kogu loos oma roll, kuid mitte kõige määravam).

Ka äsja toimunud Riigikogu infotunnis väitis Kallas: “Me oleme energiasõjas ja Putin seda ei ole ka varjanud, et ta kavatseb kasutada energiat ja energiahindu tegelikult lääneriikide, sealhulgas Eesti vastu, mis tähendab omakorda seda, et need hinnad on väga kõrgeks tõusnud ja kuna nende hindadega on seotud inflatsioon, siis on see tõstnud kõiki hindu.” Väga lihtne analüüs – Putin on süüdi, mitte NordPool, Nord Streami-Saksamaa või rohepöörde-Kaja-Kallas.

Kolmapäeval teatas Venemaa osalisest mobilisatsioonist ja nüüd on vaja Kaja Kallasel ühte intervjuud “Financial Timesis” ning tema ja Reformierakonna maine hakkab taas tõusma. Siis tuleb ta koju, haiglad teatavad pankroti serval olemisest, statistikamet avaldab uued inflatsioonirekordid ja peaministri maine langeb taas.

Nii ongi Kaja Kallasel Vladimir Putinit hädasti vaja, et võimul püsida. Kuni on tema, saab mängida Vene-vastasusega, kuigi nii venestunud, nagu täna Reformierakonna võimutsedes, pole Eesti veel olnud, ja seegi meelitab Putinit siia, sest Kersti Kaljulaidilt on ju kutse olemas.

Uued Uudised