Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Soo” hakkas taas ühelt Kallaselt teise Kallase suunas voolama

-
21.09.2022
Poliitikas pole sageli kõik selline, nagu näib. Pilt on illustratiivne.
© Internet

“Soo” on poliitilises keelepruugis kindla eelistuseta valija ning “kaks k(K)allast” on Kaja ja Kristina – nii võiks ära seletada viimase Norstati reitingutabeli tuttavat trendi.

Reformierakonda ja poliitprojekti Eesti 200 on nimetatud “ühendatud anumateks”, sest nende toetajad on valdavalt ühe liberaal-globalistliku maailmavaatega ehk “tühjad südamed”. Nii on tekkinud olukord, kus hetkedel, kui Kaja Kallas ämbris komberdab ja “soole” vastikuks muutub, jooksevad nad Kristina Kallase populismipasuna suunas, ja kui “meie Kaja” on taas Financial Timesile intervjuu andnud ja Šveitsis auhinna saanud, lippavad tagasi oravate juurde.

Kolmapäeval avaldatud Norstati reitingutabel ütleb: Reformierakonna toetus langes nädalaga 1,1 protsendipunkti võrra ning viimase nelja nädalaga on see langenud 3,5 protsendipunkti võrra. /…/ Reformierakonna toetuse langusega paralleelselt on oma positsioone viimastel nädalatel parandanud ka Eesti 200 (9,7%).

Politoloogid keelduvad endiselt isegi kommenteerimast seda hoovust kahe Kallase vahel, kuigi siililegi on selge, et Eesti 200 on loodud Reformierakonna häältesahvriks ja tulevaseks valitsuspartneriks.

Uued Uudised