Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Wir haben Platz!” kõlab nüüd Venemaalt lahkujatele – natsismitaagaga sakslased ei õpi enam mitte millestki

-
22.09.2022
“Meil on ruumi!” kõlas ja kõlab nii süürlaste, Kreeka Moria laagri asukate (pildil) kui ka nüüd venelaste kohta, ainult et kas sakslastele endale ruumi jääb?
© Scanpix

Poliitikahuvilised mäletavad, kuidas kantsler Angela Merkel kutsus kord kõiki Süüria sõjapõgenikke Saksamaale ja sai neid peaaegu miljoni jagu – nüüdsed Saksa võimupoliitikud lubavad sama Vene mobilisatsioonist kõrvalehoidujatele ja saavadki ilmselt sama portsu venelasi.

ERR vahendab: “Saksa roheliste ning Vaba Demokraatliku Partei poliitikud on teinud ettepaneku anda Saksamaal varjupaika Vene kodanikele, kes soovivad Venemaa välja kuulutatud mobilisatsioonist pääseda, vahendab Saksa leht Der Spiegel. Mõlemad erakonnad on Saksa valitsuskoalitsiooni liikmed.

“Igaüks, keda ähvardab mobiliseerimine ja kes ei taha olla Putini sõjakuritegude osaline on Putini režiimi vastu. Meie eurooplastena peame andma asüüli Putini režiimi vastastele ning süütutele desertööridele,” ütles Saksa Vaba Demokraatliku Partei (Freie Demokratische Partei – FDP) Bundestagi fraktsiooni esimene sekretär Johannes Vogel.

Saksa rohelise erakonna välispoliitika küsimuste eest vastutava Robin Wageneri sõnul tuleks pakkuda varjupaika ka Vene opositsioonile ning ajakirjanikele, et nad saaks jätkata oma tööd demokraatliku Venemaa ehitamiseks.

Tulemust võib juba ette ennustada – kuulnud kutset, tormavad kõik Venemaalt lahkujad Saksamaale, räägivad ennast opositsionäärideks ja jäävadki Saksamaale elama, minemata koju ka siis, kui Putin peaks kukutatama. Kuigi venelased lähevad ilmselt innukamalt tööle kui jeemenlased või eritrealased, ja omavad ka rohkem kvalifikatsiooni, saab Saksamaa türklaste, araablaste ja teiste kõrvale veel ühe suure migrandikogukonna, sakslased ise aga jäävad veelgi rohkem varju.

Vene diasporaa aga hakkab mõjutama Saksamaa poliitikat, mis on niigi suhteliselt Vene-meelne, sinna poetub Putini luureagentuur ja ilma hakkab tegema slaavi mentaliteet. Sakslased on paraku natsismi ja Hitleri tõttu nii pehmeks taotud, et neil ei ole oma “mina” enam olemaski, on vaid suur kollektiivne süütunne sigaduste eest, millega tänastel sakslastel pole enam mingit pistmist.

Türgi ja Araabia on juba Saksamaale kolinud, nüüd läheb ka Venemaa.

Venelastega on paraku nii, et nad ei pruugi olla putinistid ehk praeguse presidendi poliitika toetajad, kuid üldjuhul on nad kõik suurvene šovinistid, ka paljud opositsionäärid ning Venemaa “ülevust” ja Punaarmee “võidukust” jäävad nad kõik kandma. Või nagu ütleb kolumnist Ivan Makarov: “See, et mõned venelased on Putini vastu, ei tee neid tingimata meie sõpradeks!”

Uued Uudised