Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonna hinnatõusupoliitika sunnib inimesi säästude kallale minema

-
22.09.2022
Talve lähenedes tuleb inimestel hakata rohkem raha välja käima, sealhulgas ka tervislike juurikate eest. Pilt on illustratiivne.
© UU

Ilmselt on Eesti inimeste rahulolematus Kaja Kallase valitsuse poliitikaga olnud vaoshoitud ka tänu sellele, et inimestel on veel säästusid, kuid pikalt see nii enam kesta ei saa ja rahatagavara lõppemine suunab mõtted protestidele.

ERR vahendab: “Rekordilise hinnatõusuga toimetulekuks on Eesti inimesed hakanud oma sääste kasutusele võtma. Seda näitab Eesti Panga statistika, mille kohaselt on hoiused hakanud tasapisi, kuid järjekindlalt vähenema.

Eraisikutel oli mai lõpu seisuga pangahoiustel ligi 11,2 miljardit eurot. Selle aasta suvekuudel hakkasid hoiused küll tasapisi, aga järjekindlamalt vähenema. Igakuiselt on vähenemine olnud ligikaudu 10-30 miljonit eurot.

“Eraisikutel kokku on hoiuseid juuli lõpu seisuga küll veel 11,16 miljardit eurot, aga tuleb arvestada, et need on väga ebaühtlaselt jaotunud ning paljudel inimestel pole võimalik pikalt säästude arvelt oma tarbimist endisel tasemel hoida,” sõnas Raudsaar.

Inflatsioon on Eestis Euroopa kõrgeim, olles alates maikuust püsinud üle 20 protsendi juures.

Nüüd on käes sügis ja kodudesse hakkab jõudma toasoe, elekter on endiselt kallis, esmatarbekaupade hinnad kerkivad ning paratamatult tõusevad kulutused veelgi, säästud aga kaovad ning valgust tunneli lõpus ei paista. Selleni on riigi viinud Reformierakond ja aeg on talle valimistel koht kätte näidata, et riigil ja rahval ikka lootust tekiks.

Uued Uudised