Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Reformierakonnaga seotud advokaat visati advokatuurist välja

-
22.09.2022
Raul Markus Reformierakonna 2015. aasta valimispeol. Markus asub fotol Hanno Pevkuri vasakul käel.
© Õhtulehe kuvatõmmis

Reformierakonnale lähedal seisev advokaat Raul Markus, kes oli üks tegelasi Autorollo kohtuasjas, visati advokatuurist välja.

Advokatuuri aukohus viskas 19. septembril Raul Markuse advokatuurist välja distsiplinaarsüüteo tõttu.
Tegemist on aukohtu praktikas erakordselt karmi karistusega. Viimati heideti advokaat distsiplinaarsüüteo tõttu välja 2012. aastal.

Aukohtu hinnangul eksis Raul Markuse eksis kutse-eetika, heade kommete, väärikuse ja asjatundlikkuse printsiipide vastu, aga ka kohustuse vastu suhelda kohtuga lugupidavalt ning hoiduda advokaadikutse ja advokatuuri maine kahjustamisest.

Eksimused olid arvukad ja korduvad, advokaat oli ka varem toime pannud rikkumisi. Aukohus tuvastas advokaadi töös erakordse lohakuse, kohtu seaduslike korralduste eiramise, ebapiisava pädevuse likvideerimismenetluse läbiviimisel ning seeläbi ka advokaadikutse maine kahjustamise.

Lisaks on advokaat käitunud lugupidamatult ka aukohtu suhtes, jättes aukohtu pöördumised tähelepanuta ning täites aukohtu määratud kohustusi vastutustundetult.

Aukohtu karm otsus ei sündinud üksiku eksimuse tagajärjel. Võimalikest raskeima karistuse raskuse tingis rikkumiste, sealhulgas tahtlike rikkumiste kordumine, hoolimata arvukatest tähelepanujuhtimistest nii kohtu kui advokatuuri aukohtu poolt.

Raul Markuse nimi käib läbi nii Silvergate’i (Reformierakonna rahastamisskandaal) kui ka Autorollo skandaalidest. 2015. aasta Riigikogu valimiste peol istus Markus ühes lauas Kristen Michali ja Hanno Pevkuriga.