Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): peaminister Kaja Kallas kordas telepöördumises mantrat; Igor Gräzin nõudis Tallinna volikogus tiigrihüppe tagasisooritamist; Tallinnas tähistati vastupanuvõitluse päeval taas Tallinna vabastamise päeva; Mihhail Lotman oli nagu Kalevipoeg võitluses keskerakondliku rästikuga; „Meediakriitika“ tunnustas Kalle Grünthalit!

-
22.09.2022

Täna viis minutit enne kella üheksat esines telepöördumisega rahva poole EV peaminister Kaja Kallas.

See oli tore ja armas kõne, milles väideti, et sõda Ukraina vastu on sõda ka Eesti vastu ja et me seisame teineteise kõrval. Ja et meie Eesti enda raskusedki on kõik Putini sepitsuste tagajärg.

Me oleme seda Kaja Kallase suust juba korduvalt kuulnud ja kindlasti süüdistame mitte meie valitsust, vaid ainult Putinit selles, et Eestis on Euroopa vingeim inflatsioon ja elekter kallim, kui sõjast räsitud Ukrainas.

Tore pöördumine, ja ilmselt mida lähemal on valimised, seda sagedamini hakkab meie poole empaatiavõimeliselt pöörduma meie energiline ja särav peaminister.

Täna toimus Tallinna volikogus mitme komisjoni koosseisude muutmine. EKRE fraktsiooni juht Mart Kallas küsis lausa kaks korda, miks viiakse komisjonist välja üks keskerakondlane ja tema asemel tekkib kohe kaks, ja nii mitmes komisjonis. Mõlemal korral vastasid keskerakondlastest ettekandjad kõrgelt tribüünilt „sest nii on vaja“ või „sest et tahame“ vaimus.

Hea Mart unustas vist ära, et hiljuti hakati komisjonide liikmetele jagama nende osalemise eest ka raha, nii et varsti on need komisjonid keskerakondlastest lausa pungil, nagu käärinud õunamoosiga purk herilastest.

Valijate ja jumala asemik haritlane Igor Gräzin esines aga kirgliku kõnega sellest, et kompuutrid hävitavad inimestevahelise suhtluse – eriti juhul, kui nad jooksevad jälle kinni. Härra Gräzin märkis, et kui inimesed hakkaksid jälle hääletama tõstes kätt, siis oleks see vastutustundlikum ja inimlikum, kui nuppe vajutades.

Õige tähelepanek, sest meil hariduse- ja kultuurikomisjonis, mille istungitele tavaliselt ilmub kümmekond liiget, sest eestlased seal enam peaaegu ei käi, kuna seal saadetakse kõik eesti keelt toetavad ettepanekud sinna, kuhu läks vene sõjalaev, on sisse viidud hääletamine kohaletoodud ja ID-kaartide abil sisselogitud kompuutrite abil. Ja seda vaatamata asjaolule, et koosolekutele tullakse lihas ja luus kohale ja istutakse väikses ruumis, mitte aga kaugtöö korras.

Kui nii edasi läheb, siis varsti hakkavad istungile tulnud kõigepealt salvestama oma esinemisi ja repliike oma häälega kompuutrisse ja alles siis teistele sealt ette mängima.

+ + + + + + +

Täna, vastupanuvõitluse päeval, tähistasid meie suurimad sõbrad „Tallinna vabastamise päeva saksa fašistlikest okupantidest“.

Baltija.eu vahendab: „Sel päeval toimuvad Tallinnas sõjakalmistul, kuhu on paigaldatud „Pronkssõdur“, mälestusmärk Sõduritele-Vabastajatele, traditsioonilised mälestusüritused. Vene Föderatsiooni saadik Eestis V.G. Lipajev ja sõjaatašee A.P. Berežnoi asetasid sõjakalmistul Sõdur-Vabastaja mälestusmärgi jalamile pärja järjekordse Tallinna vabastamise aastapäeva puhul“.

Nüüd vähemalt teame, milleks meil Eestis on ikka veel alles Venemaa saatkond.

+ + + + + + +

Rus.postimehe telesaates toimus diskussioon Riigikogu saadikute Mihhail Lotmani (Isamaa) ja Maria Juffereva-Skuratosvki (keskerakond) vahel.

„Me veel liiga leebelt suhtume argessorriigi kodanikesse,“ ütles Mihhail Lotman, kelle väitlus endise PBK ajakirjanikuga meenutas, kui nüüd väljenduda otse ja ausalt, eesti juudist vene intelligendi dialoogi klassikalise keskerakondliku tiblaga.

Juffereva-Skuratovski jälle õigustas oma valijate umbkeelsust ja putinimeelsust, vastates teadlasele nagu ärritatud nõukogudeaegne poemüüja: „Pole vaja veeretada kollektiivset süüd nendele, kel polnud valikut: omal ajal nad said võtta kas halli või siis vene passi. Ja nendel polnud aega õppida keelt, nad pidid võitlema ellujäämise eest.“

Nii et 30 aastat on ikka veel ebapiisav aeg keele äraõppimiseks, sest võõrkodanikud pidid võitlema Eestis oma ellujäämise eest. Nagu Yana Toom, kes oli sunnitud Eestis varastama poest hakkliha, et tema lapsed nälga ei sureks.

Keskerakondlikud jedinorossid õigustavad oma ebaausust, rumalust ja kahepaiksust süüdistades eestlasi ja eesti riiki. Ajal kui eestlased, kes pidid ju samuti pärast taasiseseisvumist ellu jääma ja lapsi toitma, ehitasid üles Eestit, kust Vene kodanikud ei taha mitte mingi hinna eest lahkuda oma armastatud kodumaale, nad kogu aeg vingusid, provotseerisid, kaebasid ja valetasid.

Keskerakond, kolige juba ükskord koos oma jufferevate, toomide, stalnuhhinite, velmanite, repinskite ja muude korbidega ajaloo prügikasti.

Aga härra Mihhail Lotman oli nagu ikka oma oponendist mäekõrguselt üle. Kui temalt küsiti – „Kas ei peaks, vabastades Venemaa kodanikke ja hallipassimehi hääleõigusest, vabastada neid ka maksude maksmisest?“, vastas professor Lotman: „Siis on neid vaja vabastada ka kohustusest elada Eestis“.

+ + + + + + +

Uues Andri Kiige „Meediakriitikas“ näidatakse täna, kuidas ETV korrespondent Londonis „kristlik“ homo Meelis Süld ja Terevisiooni saatejuht nimetasid korduvalt kuninganna matuseid „pidulikeks“. Näidatakse ka seda, kuidas TV3 reportaažis Londonist reporter Madli Vilsar hirnub nagu hobune, kirjeldades kuninganna kirstu ümber toimuvat.

https://www.youtube.com/watch?v=OdljRJzCkUQ

Selgub, kes võis varastada Kaja Kallase kabinetist kurikuulsa elektriradiaatori; kes põgenes hullumajast, et rünnata Riigikogu lävel tarka Valdo Randperet; räägitakse paksude ja peenikeste korstnapühkijate võrdsusest rookatuselt alla veeredes ja kiidetakse Kalle Grünthalit, kes muretses valitsuse infotunnis peaministri tervise pärast. Toimub ka pidulik Pentuse lähetamine.

Stuudios on külm, kuna täites peaministri tungivat soovitust ei küta saatejuhid ruumi, ei söö, ei pese ennast ja panid vatijoped selga.

Kui nii edasi, siis varsti peetakse neid „omadeks“ ja mobiliseeritakse Vene kroonusse.

Ivan Makarov