Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Peaminister: olge valmis elektrikatkestusteks. Eleringi juht: te ei märkagi katkestust

-
23.09.2022
Elektrihind sunnib tehaseid sulgema.
© UU

Rahvusringhäälingu uudises “Kallas: Venemaa teatas elektrisüsteemi eralduskatse ärajätmisest” on silmnähtav erinevus peaminister Kaja Kallase ja tema eksi, Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi lubadustes.

“Oleme desünkroniseerimiseks valmistunud aastaid, aga kui Venemaa seda äkitselt teeb, võib juhtuda, et võivad tulla elektrikatkestused,” ütles peaminister Kaja Kallas ja soovitas inimestel rahulikult läbi mõelda, kuidas hakkama saada, kui elekter on mõnda aega ära.

“Olen pidevalt öelnud, et see talv on see raske periood, mis võib tuua elektrikatkestusi, raskeid hetki. Kui vaatame, mida külmemaks ilmad lähevad, seda suurem kiusatus Venemaa poolt võiks olla selliseid võtteid kasutada,” ütles Kallas.

Eleringi juhatuse esimehe Taavi Veskimägi sõnul on Balti riigid valmistunud Venemaa/Valgevene elektrisüsteemist lahkuma juba aastaid.

“Kui peaks aga juhtuma, et Venemaa ühendab meid enda elektrisüsteemist lahti varem, oleme me praegu valmis kiiresti sünkroniseerima mandri-Euroopa sagedusalaga nii, et elektritarbija muutust ei märka.”

Erinevust kahe rääkija sõnades on küll märgata. Kaja kallas aga ei täpsusta, mis saab neist kümnetest tuhandetest inimestest, kes elektrikatkestuste aegu arvutis tööd teevad. (ERR-UU)