Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Naiste toetus rahvuskonservatiividele tõuseb

-
23.09.2022
Evelin Poolamets

EKRE toetus naiste hulgas on tõusnud erakondade võrdluses teisele kohale, edestades esmakordselt Keskerakonda.

Viimaste Ühiskonnauuringute Instituudi ja Nordstati poolt läbi viidud uuringute juures on märgiline, et alates 2019. aasta algusest, kui Nordstat erakondliku eelistuse küsitlustega alustas, on esmakordselt EKRE toetus naiste hulgas jõudnud teisele kohale, edestades Keskerakonda 1,3 protsendiga. EKRE toetus naiste hulgas on 18,4 %.

EKRE volikogu esimees Evelin Poolamets sõnas: „On väga tervitatav, et EKRE sõnumid on jõudnud naisteni. Naistele on kõige olulisem stabiilsus, turvalisus, perede heaolu ning inimeste toimetulek. EKRE on tõestanud, et suudab tõhusalt toimetuleku eest seista. EKRE valitsuses oleku ajal oli Eestis Euroopa suurim hinnalangus. Kaja Kallase valitsuse ajal mängiti eelmise valitsuse edu kiiresti maha ning nüüd oleme lühikese ajaga tõusnud Euroopa inflatsiooniliidriks“.

Poolamets on veendunud, et EKRE toetus naiste hulgas kasvab veelgi. „Reformierakonna juhitud valitsus on tekitanud agressiivse rohepöörde pealesurumisega energiakriisi, milles nii eraisikud, kui ka ettevõtted ei ole võimelised kordades kasvanud arveid tasuma. Valijatel on võimalus juba märtsis näidata, millise tee nad soovivad valida,“ lisas ta.

Esikolmikule järgnevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond ( 9,8%), Eesti 200 (9,4%) ja Isamaa (7,6%).