Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Päeva sõel (med.): Moskvas toimus suur Ukraina hävitamise toetusmiiting; Toom juba jälle sajatas Eestit, seekord pressikonverentsil Bukarestis; ka eesti kirjanikust toomlane KK tegi vene meedias häält; eesti kunstnikust putinlane müüs rootslastele maha vene tanki; Peterburis rikastas eakas migrant erinevusega 9-aastase vene lapse

-
23.09.2022

Moskvas Manežnaja väljakul toimus suur miiting ja kontsert Ukrainalt anastatud alade „referendumite“ toetuseks, kuhu tuli umbes 50 000 moskvalast. Nii mõnegi Eesti poliitiku arvates tuleks kõik need genotsiidi toetavad Vene kodanikud euroviisa olemasolul Eestisse lubada.

+ + + + + + +

Yana Toom ei väsi sarjamast Eestit ja teisi Balti riike. Baltija.eu teatab Toomi järjekordsest esinemisest Bukarestis, kus ta süüdistas meie riiki koos teiste Baltimaade ja Poolaga EL-i seaduste rikkumises ja nõudis venemaalaste vastuvaidlematut sisselaskmist nendesse riikidesse.

„21. septembril saabus eurosaadik Yana Toom Rumeeniasse Europarlamendi kodanike vabaduste, õigusemõistmise ja siseasjade komitee (LIBE) delegatsiooni koosseisus. Esinedes Bukarestis pressikonverentsil, Toom rõhutas: meetmed, mida rakendasid Eesti, Läti, Leedu ja Poola, kes lõpetasid alates 19. septembrist kehtivate Schengeni viisadega venemaalaste sisselaskmise, olevat vastuolus Euroopa seadustega. „Meie, eurooplased, räägime meie väärtuste propagandast, me tahame tõestada, et me oleme teistest paremad. Teiselt poolt need  neli riiki (minu kursiiv – I.M.) üritavad luua uut „raudset eesriiet“. Nende nelja riigi otsus on vastuolus Euroopa Liidu seadusandlusega ja rikub Schengeni koodeksit.““

Yana Toom, kes on valitud Eesti kodanike poolt neid esindama, aga esindab Vene kodanike huve, räägib Eestist juba lausa kolmandas isikus („need riigid“). Kaebusi Eesti peale tema sulest ja suust tuleb lakkamatult.

Aga kõige atraktiivsem oli tema suust kõlanud „meie, eurooplased“. Eestlasi vaenav Yana Toom on siis eurooplane. Tal ju eesti pass taskus.

Muide, keskerakond kaotab praegu hääli eriti oma venekeelsete valijate arvelt. Tänagu selle eest ka Toomi ja vajugu juba ometi ajaloo prügikasti.

Allikas:

Ce ar trebui să facă UE în cazul rușilor care încearcă să scape de război | EurActiv

+ + + + + + +

Järjekordne eestlane otsustas lüüa omaenda rahvale omavärava. Ja tõenäoliselt mitte esimese. Rus.postimees avaldas täna loo „Kalle Käsper: Meie valitsus kogu aeg teravdab olukorda, viisakeeld Venemaad ei muuda“.

KK kirjutab: „Ühe käega jagame viisasid, võtame nende eest raha, teise käega kuulutame need kehtetuks – hea bisnis. Ma pean seda otsust mitte üksnes jälgiks, vaid ka rumalaks“.

Kalle Käsper, kes peab Putinit toetanud venemaalaste viisast ilmajätmist jälgimaks teoks, kui nende heakskiidul Butšas ja Izjumis sooritatud metsikusi, tunnistab küll, et Venemaal võib arvamuse avaldamise eest karistada saada, kuid see olevat köömes: „Ma isegi lugesin paarist sellisest juhtumist, kui inimesi võeti vastutusele sõjavastaste tekstide laikimise eest sotsiaalvõrgustikes. Muus aga sõnavabadus Venemaal veel toimub, juulikuises artiklis, mida avaldas „Novõi mir“, ma kirjutan…“.

Ei ole tähtis, mida kirjanik Kalle Käsper (KKK) seal avaldab ja mis tal lähiajal, nagu ta väidab, veel ilmub – naljakas aga on see, et kui tal endal midagi seal ilmus, siis on sõnavabadusega kõik OK. Ja see tagaotsitav Nevzorov, Tallinnas redutav Veller, pagendatud Makarevitš, kinnipandud Ehho dnja, Novaja gazeta jpt. pole ju mingi näitaja. Venemaa enda teisitimõtlejad ja muudmoodi kirjutajad kuulutatakse välisagentideks ja pagendatakse, välismaalt „fašistlikust riigist“ tuleb aga nende asemele igati oma mees KKK.

+ + + + + + +

Mõni aeg tagasi pani Hispaanias elav, Eestit fašistlikuks riigiks nimetav ja selle eest kogunisti Solovjovi saatesse kutsutud kunstnik Neeme Lall oksjonile oma maali punase tähega tankiga. Mulle kui kujutavas kunstis absoluutsele võhikule tundus, et maalil on kujutatud väike vene tank, mis – plärtsti – kukkus ülevalt tohutult suure värske lehmakoogi sisse ja üritab sealt meeleheitlikult välja roomata. Aga peaasi et maal oli sõjast ja punatankist.

„Ei saaks öelda, et osalus oleks olnud just eriliselt tormiline, aga pakkumisi tuli piisavalt. Võitjaks osutus Rootsi õigeusklik perekond… napilt tegid nad panuse üle ühest Läti residendi pakkumisest. Lõplikku summat avaldada väga ei tahaks, aga see ületas oluliselt palju kordi alghinna. Olen tänulik ja nagu ma oksjonit tutvustavas tekstis teatasin – saan peagi asuda oma tormis ja päikeses purunenud hoovi ateljee katust uuendama ehk siis üldse parema katusealuse tekitama. Suur tänu kõigile osalejatele ja muidugi lõplikule ostjale ja eeskätt muidugi Jumalale, kes sellel sündida lasi,” kirjutab kunstnik.

Kas just Jumala enda käest pudenes see tankike nii täpselt lehmakoogi keskele, seda me siiski kinnitada ei saa.

+ + + + + + +

Õhtuleht rõõmustab oma lugejaid looga „Uus elu! Beatrice abiellus kuuendat korda: võtsime Lauriga aasta prooviaega“.

Ei tea, kes see Lauri veel on – hea, et vähemalt Beatrice tuleb tuttav ette, sest see kuju on meie kollase ajakirjanduse poolt kõigile kuvaldaga mällu taotud. Kas seal abielluti Lauriga ja siis võeti aasta prooviaega, või võeti aasta prooviaega ja siis abielluti Lauriga, jääb pealkirja puhul selgusetuks, aga sellist jama edasi ei tahakski lugeda ei esimese ega teise variandi puhul, ja veel raha eest.

Meie peavoolumeedia kirjutab antud juhul mitte sellest, et keegi sai kuuenda medali või mõni tubli eestlanna sünnitas kuuenda lapse, vaid hoopis sellest, et keegi abiellus kuuendat korda. Kas see peaks teda siis kuidagi positiivselt iseloomustama?

Tuli meelde eesti filmiklassikasse kuuluva „Noore pensionäri“ ühe tegelaskuju fraas „Leopold on nende lahutustega mulle nii armsaks saanud!“

Vahest ongi peavoolikust rüüpamise asemel parem vaadata mõnda head vana filmi või võtta kätte raamat.

+ + + + + + +

Sankt-Peterburgis jätkub erinevusega rikastamine, seekord tehti õnnelikuks 9-aastane plikatirts.

Uudisteportaal Fontanka teatas täna, et politseisse pöördus 34-aastane Kolpinos elav ema, kes kurtis, et tema 9-aastast tütart vägistas ära kommunaalkorteri koridoris naaber.

Politsei otsibki nüüd 51-aastast Usbekistani kodanikku, keda võeti migratsiooniametis arvele selle aasta augustis. Pole kuudki möödunud, kui ta juba tuli kallale naabrite lapsele.

Aga olgem tema suhtes sallivad.

Ivan Makarov