Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Martin Helme reitingutest: inimeste käekäigu eest muretsema pidanud poliitikud ei ole sellega hakkama saanud

-
24.09.2022
Martin Helme

Reformierakonna edu EKRE ees on septembris kahanenud kuuele protsendipunktile, selgus ERR-i tellitud Kantar Emori üle-eestilisest küsitlusest. EKRE juhi Martin Helme sõnul on kõik teised erakonnad peale EKRE praegust kriisi loonud.

EKRE esimehe Martin Helme sõnul on lihtne öelda, et neil häälekaima opositsioonierakonnana on praegu hea aeg, sest inimestel on raske. Raske on tema sõnul seepärast, et inimeste käekäigu eest muretsema pidanud poliitikud ei ole sellega hakkama saanud.

“Kõik teised erakonnad, kaasa arvatud Keskerakond, kes on praegu opositsioonis, ja Isamaa ja sotsid ja Reformierakond on tegelikult ehitanud seda kriisi, kus me oleme. Oma poliitiliste valikutega pikema aja jooksul. Keskerakonnal on väga suur usaldusepuudus, neil on kuus aastat järjest olnud enda käes majandusministri portfell, oli Kadri Simson, siis Taavi Aas. Neil on väga raske öelda, et küll me teeks, kui me saaks, sest nad on teinud,” kommenteeris Helme.

Rekordmadala toetusnumbri ehk 14 protsenti teeninud Keskerakond on märkimisväärselt kaotanud just venekeelseid valijaid.

Kantar EMORi küsitluses toetas Reformierakonda septembriküsitluses 29 protsenti, mis on erakonna jaoks nõrgim tulemus alates maikuust. Augustis oli peaministripartei toetus 31 protsenti.

EKRE kasvatas septembris oma toetuse aga aasta kõrgeimale tasemele ehk 23 protsendile. Veel augustis oli neil toetajaid 18 protsenti.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 31%, Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda 25%, ja Keskerakonda 15,5% valimisõiguslikest kodanikest.

Allikas: ERR